Listopad 2004

Otto Kallus: Nechci se stát tváří televize Prima

Otto Kallus se narodil a vyrůstal v Uherském Hradišti. Po studiu na Hotelové škole absolvoval herectví na Zlínské škole umění. Hned poté nastoupil do Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Tamní diváci si jej pamatují z celé řady inscenací. Gazdina roba, Romeo a Julie, Sluha dvou pánů, ale především legendární Rychlé šípy, kdy vytvořil postavu Jarky Metelky. Do Slováckého divadla se rád vrací. Při každé návštěvě Uherského Hradiště se snaží najít si aspoň chvilku, kdy zajde na představení, či za kolegy do divadelního klubu. Většina diváků jej však zná především ze seriálu televize Prima. V Rodinných poutech hraje jednu z hlavních rolí – Filipa Rubeše.

Monika Horká: Při Výstřelech na Broadwayi jsem měla odřené hlasivky

V anketě o nejoblíbenější herecké osobnosti roku 2003 se umístila na druhém místě. Diváci ji obdivovali hned v několika rolích. Tou nejvýraznější byla Olivie Neelová z komedie Woody Allena Výstřely na Broadwayi. Tuto hloupoučkou husičku s ambicemi a bohatým mafiánem zahrála s takovou chutí a přesvědčením, že ji diváci odměňovali potleskem na otevřené scéně. V pátek 26. listopadu si Výstřely na Broadwayi zahraje spolu s kolegy naposledy. Řeč je o Monice Horké.

Bellan: Intriky bují v dámských šatnách

Robert Bellan byl dlouho známý především jako komediální herec. Až přišel rok 2000 a komedie Rychlé šípy. Ta doslova změnila jeho život. Následovala neméně úspěšná hra Blbec k večeři a po ní nabídka z pražského divadla Rokoko. Loni na podzim se Robert do Slováckého divadla vrátil, aby nastudoval další komedii. Tentokrát šlo o Výstřely na Broadwayi a opět to byla trefa do černého. Komedie se stala druhou nejlepší hrou loňského roku.

Výstřely na Broadwayi naposledy!

Na repertoáru Slováckého divadla končí oblíbená komedie Woody Allena Výstřely na Broadwayi. Divácky atraktivní příběh mladého režiséra Davida, který se potýká s intrikami ve světě divadla i tvrdé americké mafie, nastudoval oblíbený režisér Robert Bellan na konci loňského roku. Divadelníci si získali pozornost už před jeho premiérou, když do světa vypustili zprávu, že se prvního uvedení v Uherském Hradišti zúčastní i autor komedie Woody Allen. Nakonec se ukázalo, že šlo o velkolepou mystifikaci s desítkami dvojníků světoznámých celebrit. „Akce byla vymyšlena do posledního detailu a vyplatilo se nám to. Dokonce mi půl hodiny před představením volalo několik nezainteresovaných zástupců českých médií a chtělo si domluvit s Allenem interview,”usmívá se mluvčí divadla a představitel hlavní role Josef Kubáník. Allen nakonec nepřijel, nedostavil se ani jeho dvojník, kterým měl být vyhlášený český divadelní režisér J. A. Pitínský. „Všechno bylo domluveno, ale nevyšlo to. Asi nakonec rozhodla plachost pana Pitínského,” myslí si Kubáník.

Filip z Rodinných pout: Moje děti budou vyrůstat v Hradišti

Na smluvený rozhovor přišel Otto Kallus, představitel Filipa ze seriálu televize Prima Rodinná pouta, s několikaminutovým předstihem. Sedl si do koutu kavárny, aby nebudil přílišnou pozornost a objednal si presso s mlékem. "Hradiště je stejně nejkrásnější," pronesl tamní rodák, když přes velké okno pozoroval, jak se jeho rodné město chystá na večerní život. Jen místy byl nesvůj z toho, když se směrem, kde seděl, dlouho někdo díval.

David Vacke režíruje novou divadelní komedii

Pro mnohé diváky Slováckého divadla je David Vacke především hercem. Znají jej z Rychlých šípů, Blbce k večeři, Snu noci svatojánské a také z Lišky Bystroušky. Občas ale usedne i do režisérského křesla. Důkazem je nejnovější komedie Malé scény Slováckého divadla. Má název Autobus na lince 21 a ve středu 17. listopadu bude mít premiéru. Hlavním a jediným protagonistou je oblíbený herec Tomáš Šulaj.

Silvestr v divadle vyprodán během necelé hodiny

Desátého listopadu začali úderem osmé hodiny ve Slováckém divadle prodávat vstupenky na prosincová představení. Pouhých 45 minut stačilo k tomu, aby byly vyprodány jak prosincové Rychlé šípy, tak Šakalí léta, která se budou hrát na Silvestra. „Jsme rádi, že trend nastartovaný přibližně před třemi lety, kdy byla představení Slováckého divadla vyprodána během několika hodin, trvá. Bohužel, nese to s sebou i negativní reakce ze stran diváků, kteří se odmítají smířit s tím, že zavolali pozdě a neudrží nervy na uzdě. Odnášejí to pak naše pracovnice v programovém oddělení a ty si to rozhodně nezaslouží,” vysvětluje divadelní mluvčí Josef Kubáník.

Eva Jiřikovská: Nejdůležitější je nápad

Eva Jiřikovská pracuje ve Slováckém divadle jako výtvarnice. Je autorkou kostýmů k mnoha inscenacím (například Kytice, Cyrano de Bergerac, To pravé), vytvořila také některé scény. Ovlivňuje ale i vnímání Slováckého divadla přes propagační materiály. Od začátku října mohou diváci v ulicích vidět výsledek její práce na Předplatné 2005 a připravuje další. Kam chodí na nápady a jak se jí líbí ve Slováckém divadle?

Stránky