Září 2010

Prima odvysílá unikátní dokument o Květě Fialové a jejím vztahu k Uherskému Hradišti

Televize Prima dnes (ve čtvrtek) odvysílá unikátní dokument o jedné z nejkrásnějších českých hereček. TOP STAR se jménem Květa Fialová zavede diváky na životní cestu této obdivuhodné herečky, která se musela mnohdy velmi tvrdě poprat se svým osudem, ale zároveň popisuje i svůj vztah k Uherskému Hradišti, kde v osobě herce Josefa Kubáníka našla svoji životní lásku...

Jak se Rychlé šípy změnili za deset let? Mají děti i kila navíc

Když měla před deseti lety premiéru komedie Rychlé šípy, byla většina představitelů hlavních rolí jako proutky, užívali si svobodný život a přesně plnili požadavky režiséra Roberta Bellana. Jak to vypadá dnes? Na váhu už vstupují zásadně před jídlem, kolem nich běhají děti a komedie Rychlé šípy je velkou dvouhodinovou šou. Všem zůstala neuvěřitelná chuť bavit publikum stůj co stůj. A nejinak tomu bude i v pátek, kdy se ve Slováckém divadle budou slavit desáté narozeniny úspěšné komedie.

Reality show není nic pro mě. Jsem introvert, říká herec Šulaj

Hra Petra Zelenky Očištění, kterou má na repertoáru Slovácké divadlo, řeší pokleslou morálku současné společnosti, diktaturu zábavy i fenomén reality show. Hlavní roli hraje diváky oblíbený Tomáš Šulaj. Zápletka zatím poslední premiéry uherskohradišťského souboru zavede diváka do prostředí reality show. Průměrný prozaik Michal spáchal hrůzný čin - znásilnil jedenáctiletého chlapce. Přiznání učiní v televizní reality show Očištění. Je připraven přijmout trest. Reality show je však jen předtočena, a než se má vysílat, televize ji zruší. Jako kompenzaci televize Michalovi nabídne moderování nové, mnohem drsnější show. Michal v ní komerčně uspěje. Reklamní hodnota pořadu zastiňuje jeho mravní selhání. „Hra není tak úplně o tom činu samotném, rozehrávají se tam daleko horší věci po tom, co se Michal k tomu znásilnění přizná," říká představitel Michala Tomáš Šulaj.

Rozhovor Jany Máčalové vyšel 23. září t. r. v MF Dnes.

Fantastické gesto – předplatitelé budou mít na komedie 25% slevu

To, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, je známo. Nikoho ve Slováckém divadle by ani ve snu nenapadlo, že se jej pořekadlo na začátku sezóny dotkne tak silně. Herec Zdeněk Trčálek je zraněný a vedení divadla muselo řešit, co s nenadálou situací. Zpráva o tom, že dvojice představení komedií 1+2=6 a Penzion pro svobodné pány se dočasně pozastavují, už proběhla. Bude to možná znít zvláštně, ale na situaci přece jen někdo vydělá - divadelní předplatitelé.

Videoreportáž Televize Slovácko ze zkoušení muzikálu Cikáni jdou do nebe

Přinášíme vám videoreportáž Televize Slovácko, kterou natočila na jedné ze zkoušek připravovaného muzikálu Cikáni jdou do nebe. Uvidíte v ní nejen záběry z jedné z klíčových scén, o inscenaci se rozpovídá i její režisér a choreograf Radek Balaš a o své roli, která je jeho první cele muzikálová za dobu jeho angažmá ve Slováckém divadle, i herec Petr Čagánek.

Online rozhovor s Davidem Vacke alias Mirkem Dušínem

Kolegové o Davidovi Vacke tvrdí, že se narodil jako Mirek Dušín. Mluví spisovně, nepoužívá sprostá slova, je zatvrzelým odpůrcem kouření, sportuje. Když jej režisér Robert Bellan do slavné komiksové postavy Jaroslava Foglara obsadil, nikoho to nepřekvapilo. V té době však ani toho největšího optimistu nenapadlo, že se Rychlé šípy stanou nejúspěšnější inscenací v historii Slováckého divadla. V pátek 1. října oslaví 10. narozeniny. Herci opět slibují nejedno překvapení. A vy se můžete ptát na všechno, co o Rychlých šípech ještě nevíte. Stačí poslat představiteli Mirka Dušína otázku do online rozhovoru, který pořádá Slovácký Deník.

Masakr v divadle: Kubáník zabil křečka

„Křeček v noci strašně řádil, tak jsem ho vyhodil ven. Myslel jsem si, že bude štěstím bez sebe a rozběhne se k nejbližšímu kanálu, ale on ne! Zůstal trčet na chodníku!", tak takhle herec a mluvčí divadla Josef Kubáník obhajuje, proč se zbavil milovaného zvířete. Každý, kdo by si ale myslel, že týrá zvířata, se mýlí. Oblíbený herec spolu s dalšími třemi kolegy připravuje novou komedii Bůh masakru a v ní dojde právě i na křečka.

Archívy promluvily: Mirek Dušín zkoušel pod vlivem marihuany

Je to deset let, kdy ve Slováckém divadle vznikala komedie Rychlé šípy. Aniž by to kdokoliv tušil, za léta uvádění se z ní stala doslova kultovní záležitost, kterou vidělo přes 80.000 diváků napříč republikou a další statisíce u televizních obrazovek. Týdeník DOBRÝ DEN S KURÝREM ale objevil doposud neznámou informaci. Dobré náladě před deseti lety pomohla marihuana. Všechno prozradil herec Otto Kallus, který v té době studoval postavu Jarky Metelky.

Muzikál Adéla ještě nevečeřela skončí. Zbývají poslední čtyři reprízy

Ve Slováckém divadle všechno tepe rytmy cikánských písní. Z jeviště se ozývají dechberoucí melodie a herci si mezi sebou tajně špitají, že připravovaný muzikál Cikáni jdou do nebe bude tím nejlepším zakončením letošního roku. „Ano, je to moje srdeční záležitost a dávám si na ní záležet," tvrdí režisér Radek Balaš, jenž na prkna Slováckého divadla dokázal přivést tak úspěšné tituly, jakými jsou muzikály Donaha! a Adéla ještě nevečeřela.

Daj daj daj daj, dali daj – ozývá se Slováckým divadlem

Tichá skladba plná bolesti se s každou slokou mění a zesiluje, až na konci zní naplno čtyřhlas a posluchačům běhá mráz po zádech. I tak se dá popsat příprava nového muzikálu ve Slováckém divadle. Očekávaný hit Cikáni jdou do nebe začal v těchto dnech připravovat režisér Radek Balaš. Nahlédli jsme do zákulisí, jak takový muzikál vzniká.

Stránky