Únor 2011

Videoreportáž Televize Slovácko k ocenění Moniky Horké

Je to velký úspěch, velká pocta. Pro Moniku Horkou i pro Slovácké divadlo. Udělením Ceny Českého divadla 2010 se zabývá i videoreportáž Televize Slovácko. Kromě záběrů z komedie Bůh masakru a inscenace Očištění vám Monika prozradí, co vše se v jejím profesním životě odehrávalo předtím než přijala nabídku ze Slováckého divadla, na jaké role ráda vzpomíná i co ji čeká v nejbližší budoucnosti.

Monika Horká: děsily mě malé schody v Národním divadle

„Kdyby nebylo hereckých partnerů a režiséra, nestála bych tady. Děkuji všem,“ to jsou slova herečky Slováckého divadla Moniky Horké, která pronesla, když z rukou pražského primátora Bohuslava Svobody přebírala prestižní cenu za nejlepší ženský herecký výkon na festivalu České divadlo. Diváky i odbornou porotu nadchla její postava Anety v komedii Bůh masakru. Jak na ni i na celý slavnostní večer vzpomíná?

Rozhovor uveřejnil Zlínský deník.

Tomáš Šulaj: Pinocchio žije na jevišti svůj život

Jméno Tomáše Šulaje se teď skloňuje ve všech pádech. Minulý týden se objevil v širší nominaci na cenu Thálie za Buču v muzikálu Cikáni jdou do nebe, právě připravuje hlavní roli v detektivní komedii 39 stupňů, ale hraje i pohádku pro děti. Příběh dřevěného panáčka Pinocchia měl premiéru na konci loňského roku a pro velký zájem ji bude Slovácké divadlo uvádět i tuto sobotu od 10.00 hodin. Jak na její přípravu Tom vzpomíná?

Mimo jeviště hrát neumím. I když jsem to chtěla zkusit

Alžběta Kynclová patří k nepřehlédnutelným tvářím Slováckého divadla s nepřeslechnutelným hlasem. Naposledy se představila jako Rusula v komedii Modré květy, právě teď připravuje jednu z rolí v pohádkové komedii Dalskabáty hříšná ves aneb Zapomenutý čert. V rozhovoru, který s ní vedl Aleš Durďák, se dozvíte, jaké to je pocházet z herecké rodiny i to, že se do ní před časem platonicky zamiloval jeden z diváků.

http://www.uherske-hradiste.net/clanek/rozhovory-alzbeta-kynclova/

Zeptejte se Petra Čagánka

Jaké to je, když diváci na konci každého představení muzikálu Cikáni jdou do nebe bouří a nechtějí konec? Proč si opakoval taneční kroky do muzikálu i na autobusové zastávce? Jak roste syn Filip a měl by být podle tatínka taky hercem? Na tyto i podobné otázky bude ve středu 23. února odpovídat Petr Čagánek. Slovácké divadlo tak navazuje na sérii online rozhovorů s jeho oblíbenými osobnostmi. Otázky můžete Petrovi posílat zde:
http://www.scena.cz/index.php?d=3&page=nethovory&id_n=591

Vezměte děti na pohádku!

Slovácké divadlo od konce roku uvádí pohádkový příběh o dřevěném panáčkovi s názvem Pinocchio. A protože vyprávění s dobrým koncem není nikdy dost, rozhodli se divadelníci, že nejmenší diváky a jejich rodiče i prarodiče pohádkou opět potěší. Stane se tak v sobotu 26. února od 10.00 hodin.

Slovácké divadlo má dvě nominace na cenu Thálie!

V Praze ve středu proběhla tisková konference Herecké asociace, kde byly vyhlášeny nominace na prestižní cenu Thálie. Slovácké divadlo se raduje hned dvakrát. Širší nominace v oboru muzikál patří Tomáši Šulajovi. Získal ji jako Buča v muzikálu Cikáni jdou do nebe a své želízko v ohni má uherskohradišťské divadlo i v činoherní kategorii. Do nejužšího výběru se probojovala Květa Fialová. O cennou sošku bude bojovat jako Maude z komedie Harold a Maude.

Proč si Monika Horká pořádně neprohlédla svoji cenu?

Nezapomněli jste poslat otázku Monice Horké oceněné za nejlepší ženský herecký výkon na festivalu České divadlo? Pokud pořád nevíte, na co byste se jí mohli zeptat, aby vám dnes v online rozhovoru v redakci Slováckého deníku odpověděla, nabízíme inspiraci. Je jí rozhovor Pavla Sedláčka pro Český rozhlas Vltava. Najdete jej zde - http://www.rozhlas.cz/mozaika/divadlo/_zprava/monika-horka-ziskala-hlavni-cenu-na-festivalu-ceske-divadlo--848557

Zeptejte se Moniky Horké

Monika Horká získala za ztvárnění Anety v komedii Bůh masakru cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Zájem o rozhovory s ní je teď neuvěřitelný, v divadle si podávají dveře novináři, televizní štáby i redaktoři s mikrofony. Šanci zeptat se jí na cokoliv spojené s cenou, ale i s dlouholetým působením ve Slováckém divadle, máte i vy. Ve středu proběhne ve Slováckém deníku online rozhovor. Pokud chcete, zapojte se do něj. Otázky pokládejte na této adrese: 
http://slovacky.denik.cz/online_rozhovory/on-line-monika-horka.html

Stránky