Červenec 2011

Kam jede na dovolenou … Jitka Josková?

Trávili ve Slováckém divadle každý den. Dopoledne zkoušeli, večer hráli. Neznali tak víkendy, ani svátky. To byla náplň uplynulých deseti měsíců uherskohradišťských divadelníků. Dobu prázdnin si tak vychutnají naplno, aby nasbírali další sílu a od konce srpna mohli zase bavit věrné diváky. Kam herci vyrazí? Na otázku nám dnes odpověděla Jitka Josková.

Řekli o …Rychlé šípy – David Vacke

Téměř jedenáct let baví publikum Rychlé šípy v čele s Mirkem Dušínem v podání Davida Vackeho. Zažil natáčení Manéže Bolka Polívky i publikum, které nechtělo herce pustit z jeviště a rozvášněné divačky, jež následně vtrhly hercům do šatny. „Už vím, jak se na koncertech cítili slavní Beatles,“ usmívá se herec, jenž odehrál všechna představení. Na jevišti bude stát i dnes a zítra v popovickém Amfiku Bukovina, který bude hostit poslední večery Finální smršti. Pokud bude pršet, představení se přesunuje do budovy divadla.

Řekli o …Harold a Maude – Naďa Konvalinková

Komedii Harold a Maude, které bude věnováno sobotní a nedělní odpoledne, hned dvakrát navštívila i životní přítelkyně Květy Fialové, herečka Naďa Konvalinková. Přijela na ni hned po premiéře do Hradiště, nenechala si ji ujít ani v Praze. Po skončení strhujícího představení, na jehož konci diváci aplaudovali ve stoje, přišla za herci do zákulisí uplakaná, ale šťastná. „To nebylo divadlo, to jste byli vy dva. Květulinko, díky tobě se nebojím života,“ objala představitelku titulní role a slíbila, že zase přijede.