Říjen 2011

Premiéra Konkurzu podle Grönholma už dnes!

Dnes v 19.00 to vypukne. Čtveřice herců pod vedením režiséra Davida Vackeho představí v české premiéře hru Konkurz podle Grönholma. „Komedie pojednává o velmi netradičním výběrovém řízení na post obchodního ředitele jedné velké nadnárodní firmy,“ prozrazuje režisér novinky David Vacke a připomíná, že Slovácké divadlo je prvním v republice, které současnou španělskou hru uvádí.

Konkurz podle Grönholma ve vysílání Českého rozhlasu

Jde o českou premiéru, ale také premiéru úplně nového a netradičního prostoru, kdy diváci budou sedět přímo na jevišti. Zároveň se při její realizaci schází čtveřice výrazných hereckých osobností a hra je velmi aktuální – ano, i tak se dá popsat Konkurz podle Grönholma, jejž mohou poprvé vidět diváci už zítra na generální zkoušce, nebo v pondělí při premiéře na Malé scéně. Jak probíhalo zkoušení a co říká režisér David Vacke těsně před prvním uvedením? I na to bude odpovídat ve vysílání Českého rozhlasu Brno dnes po desáté hodině v pořadu Apetýt plus.

Martin Vrtáček: Improvizace na konkurzu? Poděkuji a odcházím

Pavlína Hejcmanová, Kamil Pulec, David Vaculík a Martin Vrtáček – to je čtveřice herců, která pod vedením režiséra Davida Vackeho připravuje komedii Konkurz podle Grönholma. Do její premiéry už zbývají pouhé tři dny. „Myslím, že Konkurz je velmi aktuální a mohl by zaujmout zejména mladé, pro které je ostatně i adresován,“ říká posledně jmenovaný herec, jenž se na Malou scénu vrací po dlouhých deseti letech.

Kamil Pulec: Ať lidi od plic řeknou, co si myslí

Kamil Pulec je herec, který se nebojí říct, co si myslí. Ať už o lidech, nebo o dění kolem nás. A teď je, zdá se, pěkně rozčílený. „Nebýt konkurzů na primářská místa v uherskohradišťské nemocnici, kdy mi bylo předem jasné, že tři rebelové svá místa neobhájí, asi bych řekl, že je pro mě nová hra nuda. Nicméně výše zmíněná událost mi nalila novou energii,“ říká otevřeně a s velkou chutí se pouští do finále před premiérou komedie Konkurz podle Grönholma. Poprvé bude uvedena už v pondělí 31. října.

Potvrzeno: Slovácké divadlo má nejvíc předplatitelů v republice

Časopis Týden uveřejnil minulé pondělí rozsáhlý text o stavu českých divadel. Zajímal se mimo jiné i o návštěvnost a počty předplatitelů. Výsledek? Potvrdilo se to, co si divadelníci uherskohradišťské scény zatím jen mysleli. Z mapovaných souborů jsou na tom s 8015 předplatiteli úplně nejlépe. Jen pro srovnání – například pražské Divadlo na Vinohradech s celou řadou hvězd, jakými jsou třeba Viktor Preiss nebo Jiřina Jirásková a další, registruje 1500 předplatitelů, brněnské Národní divadlo 4373.

Pavlína Hejcmanová: Konkurzy jsou děs!

Čtyři herci, napínavý příběh o jednom netradičním konkurzu a diváci všude okolo. I tak bude vypadat novinka Slováckého divadla s názvem Konkurz podle Grönholma. Poprvé bude uvedena už za týden, přesněji v pondělí 31. října na Malé scéně. Jednu z hlavních a jedinou ženskou roli vytvoří Pavlína Hejcmanová. „Za tu dobu, co působím ve Slováckém divadle, jsem nic takového neviděla,“ svěřila se oblíbená herečka.

Rozhovor uveřejnil Slovácký Deník.

Ředitel Igor Stránský dnes ve vysílání ČT24

Jaké to je vést jeden z nejlepších divadelních souborů u nás? Kdo objevuje nové hry uváděné v české, či dokonce ve světové premiéře? Jak se těší na poslední novinky letošního roku – tedy komedii Konkurz podle Grönholma a Denní dům, noční dům? Na kolik předplatitelů má Slovácké divadlo ještě kapacitu a co jej baví víc – režírování, nebo ředitelování? I to jsou otázky, které mohou padnout... Principál uherskohradišťské scény Igor Stránský na ně bude odpovídat dnes v 17:30 v pořadu Kultura v regionech vysílaném na ČT24.

Stránky