Prosinec 2015

PF 2016

MNOHO ŠTĚSTÍ, ZDRAVÍ, ÚSPĚCHU,

DOBRÉ NÁLADY

A NEVŠEDNÍCH ZÁŽITKŮ

VÁM DO NOVÉHO ROKU 2016

PŘEJE

VAŠE SLOVÁCKÉ DIVADLO

Jitka Hlaváčová - Josková čeká trojčata

Jitka Hlaváčová má za sebou vskutku neuvěřitelný rok. Vedle velkých a povedených rolí se jí totiž dařilo i v soukromí. V říjnu se provdala za Drahomíra Hlaváče a hned několik dnů nato oznámila, že spolu čekají miminko. „Narodí se nám Mikuláš a moc se na něj těšíme,“ radovali se novomanželé. Dnes už přiznávají, že nezůstane u jednoho potomka.
„Těžko se tomu dá věřit. Když se na Jitku podíváte, je jasné, že miminek se narodí víc,“ naznačuje její kolega a spolužák z konzervatoře Jiří Hejcman, kterému se na Štědrý večer narodil druhorozený syn Jakub. A tak šla Jitka, která doposud zprávy o tom, že by na svět v březnu přivedla více dětí najednou, popírala, s pravdou ven. „Ano, pan doktor Macek nám potvrdil, že Mikuláš není tak velký, ale že má v bříšku další dva sourozence. Ta zpráva je čerstvá, nevím, co víc k ní mám v tuto chvíli říct. Snad jen to, že se nám k Mikuláši narodí holčička, ta se bude jmenovat Andělka, a další kluk. Jeho jméno ještě nevíme,“ potvrzuje silvestrovskou zprávu z gynekologie oblíbená herečka. Dvojčata jsou v její rodině celkem obvyklá. Hereččin tatínek je z dvojčat stejně jako sestřenice. Miminka se narodí v březnu.

Chystáme komedii, kterou milovala i Libuška Šafránková

Co se děje, když herec na jevišti musí nečekaně improvizovat, protože nepřišel kolega? Když z jeviště odejde špatnými dveřmi a místo talíře sardinek odnese telefon, který má za chvíli zazvonit? O tom vypráví jedna z nejlepších komedií z divadelního prostředí s názvem Bez roucha. Kde se hrála, tam sklízela ovace a dočkala se stovek repríz. Například v pražském Činoherním klubu ji v roce 1986 režíroval Jiří Menzel, jenž do hlavních rolí obsadil taková esa jako Jiřinu Jiráskovou, Petra Čepka, Libuši Šafránkovou, Jiřího Kodeta, Josefa Abrháma a další - zkrátka co jméno, to pojem. Výsledek? Herci ji milovali a diváci chodili stále dokola, skoro 10 let. Taková smršť gagů, neuvěřitelných situací a bláznivých akcí totiž jinde v Praze k vidění nebyla. A právě tento titul pro vás chystáme!

Vladimír Doskočil odchází ze Slováckého divadla

Pětadvacet let patřil herec Vladimír Doskočil k nejvýraznějším tvářím Slováckého divadla. Má za sebou desítky rolí, cenu za nejlepší herecký výkon z Festivalu smíchu a především obrovskou oblibu u diváků. Nyní oznámil, že z angažmá slovácké scény odchází. „Je to jen moje rozhodnutí. Budu se na mé milované Smraďavce věnovat rodině a samozřejmě zůstanu i v kontaktu s divadlem,“ uklidňuje ty, kteří se bojí, že by už oblíbeného herce na jevišti nevídali. U jeho jména však bude uvedeno „Jako host“. Pro našeho milého kolegu, který v květnu oslaví 70. narozeniny, připravujeme velkolepé loučení se stálým angažmá...

Iva Šulajová: S režiséry se domlouváme na několik let dopředu

Už v listopadu jsme vám představili šestici nových titulů pro předplatitelský rok 2016. Kromě komedie Zlatý drak, jejíž premiéra je plánována na leden, pilně zkoušíme i další titul - Bez roucha. I v tomto případě se jedná o komedii. Bez roucha vám ukáže, co se při zkoušení a reprízování divadelní inscenace děje za scénou. Premiéra proběhne první únorovou sobotu. Na co dalšího se mohou diváci těšit, se dozvíte z rozhovoru s naší dramaturgyní Ivou Šulajovou...

Dobrá věc se podařila!

Druhý ročník Dobročinného bazaru a koncertu, který Slovácké divadlo pořádalo spolu s klavíristkou a hudební pedagožkou Irenou Černíčkovou, byl opět  úspěšný. Veřejnost věnovala k charitativnímu prodeji velké množství věcí. Co se neprodalo, bude věnováno Charitě Uherské Hradiště. Akce, na které se nakonec objevil i finalista letošní SuperStar Štěpán Urban, proběhla v neděli 20. prosince a vynesla krásných 120 tisíc korun! Tato úctyhodná částka poputuje například k Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek a pomůže několika těžce nemocným dětem a jejich rodinám prožít veselejší Vánoce. Děkujeme, že jste do toho šli s námi!

Děvčata z Bělinky zavítala do nahrávacího studia Slováckého divadla

Slovácké divadlo začátkem prosince poskytlo prostory nahrávacího studia včetně zvukaře Michala Kedroně klientkám Domova pro osoby se zdravotním postižením Kunovice - Na Bělince. Děvčata pod vedením muzikoterapeutky Evy Lorencové u nás nahrála pohádku Jak andělíčci roztrhali peřinu. Nahrávka jim bude sloužit při nejrůznějších akcích, kdy budou pohádku předvádět publiku. Autorkou a režisérkou pohádky je již zmiňovaná Eva Lorencová. Jsme moc rádi, že jsme tímto drobným skutkem mohli děvčatům udělat radost a pomoci jim k jejich dalším hereckým zážitkům.  "Taková pomoc, kdy děvčata přijdou k nám do studia a my s nimi pohádku natočíme, je to nejmenší. Kdykoliv budou potřebovat, pomůžeme znovu. Zůstala po nich krásná energie a radost z dobrého skutku,” říká Michal Kedroň, jenž seděl za zvukařským pultem.

David Vaculík se stal dvojnásobným tatínkem!

Divadelní baby boom pokračuje. Přesně před týdnem, v pátek 11. prosince, se Davidu Vaculíkovi a jeho ženě Martině narodila dcera Maruška. Rodičům gratulujeme, malé slečně přejeme šťastný život a jejímu bráškovi Jindrovi zase, ať se sestřičkou zažije spoustu legrace!

Stát se vícenásobným rodičem, ale nemusí být vždycky jen štěstím. Někdy děti hodně zkomplikují život a člověk se díky tomu dostává k osudovému rozhodnutí. I o tom pojednává muzikál Pokrevní bratři, ve kterém David Vaculík ztvárňuje jednu z hlavních rolí. Váš zájem o tento titul nás nesmírně těší. Abychom vaši touhu po vstupenkách uspokojili, přidali jsme další termín - Pokrevní bratry budeme hrát 21. března! Vstupenky rezervujte v sekci e-vstupenky.

O Vánocích na pohádku

Co by byly Vánoce bez pohádek? To je otázka, kterou i my řešíme  každý rok. A protože máme rádi své malé i velké diváky, i letos pro ně mezi svátky budeme hrát Ladovu Nezbednou pohádku. Josef Lada patří k našim nejznámějším a nejúspěšnějším ilustrátorům knih pro děti.
A právě dvě jeho pohádky – O líném Honzovi a O statečné princezně - se staly inspirací pro nový autorský záměr režiséra, herce, inspicienta a moderátora Davida Vackeho. Ten se zaměřil na klasické pohádkové postavy, které se ale až tak klasicky neprojevují: Honza není hloupý, ale líný, drak není strašlivý, ale ustrašený, princezna není žádná křehotinka, ale hodně statečná holka...

Stránky