Prosinec 2017

Dramaturgyně Markéta Špetíková: Kontroverzi může vyvolat i sebehloupější výrok

Slovácké divadlo uvede už příští týden unikátní novinku. Jde o jevištní adaptaci knihy Fedora Gála a anonyma Matěje Přes ploty. Hru se souborem nastudoval režisér a spoluautor dramatizace Michal Skočovský. Přes ploty bude prvním titulem nového předplatného na rok 2018 nazvaného Kde domov tvůj? Slovácké divadlo.

Silvestr letos herci oslaví s komedií Bez roucha

Konec roku 2017 bude ve Slováckém divadle veselý a na své si přijdou všichni, kdo mají rádi komedie. "Konec roku se letos ponese ve znamení komedie Michaela Frayna Bez roucha, kterou se souborem nastudoval režisér Šimon Dominik. V plánu jsou tři představení, a to v pátek 29. a v sobotu 30. prosince a poslední v tomto roce v neděli 31. prosince na Silvestra, kdy bude mít inscenace zároveň derniéru," uvedl tiskový mluvčí divadla a herec Josef Kubáník.

Jitka Honsová: Nejkrásnější vánoční dárek? Můj muž

Slovácké divadlo uvede do konce roku ještě šest představení, v roce příštím čeká diváky šest nových premiér a jedna novinka v cyklu SLoffÁCKÉ DIVADLO. Posledním představením letošního roku bude v neděli 31. prosince komedie Bez roucha. Přejeme všem našim příznivcům šťastné a veselé Vánoce a do nového roku vše nej!

David Vaculík: Většina divadel nám závidí atmosféru

Jestli někdo patří k nepřehlédnutelným tvářím Slováckého divadla, pak je to herec David Vaculík.  Diváci jej znají z komedie Rychlé šípy, kde okouzlujícím způsobem ztvárňuje Jindru Hojera, zasloužený potlesk vyvolává také jako Eddie, titulní postava v muzikálu Pokrevní bratři. Teď navíc visí na plakátech na každém rohu jako hlavní tvář kampaně k předplatnému na rok 2018. Jaké to je stát vedle T. G. Masaryka? A jak vzpomíná na společné hraní s Květou Fialovou? I na to odpovídá v následujícím rozhovoru.

Michal Skočovský: Když jsem knihu přečetl poprvé, získal jsem pocit, že by její téma mělo zaznít i v divadle

Slovácké divadlo uvede na začátku příštího roku unikátní novinku. Jde o jevištní adaptaci knihy Fedora Gála a anonyma Matěje Přes ploty. Hru se souborem nastudoval režisér a spoluautor dramatizace Michal Skočovský. Přes ploty bude prvním titulem nového předplatného na rok 2018 nazvaného Kde domov tvůj? Slovácké divadlo.

Markéta Špetíková: Úča je chytře napsaná komedie, ve které poznáváme sami sebe

Ředitel Slováckého divadla a režisér Michal Zetel připravuje, jak jsme vás již informovali, pro cyklus SLoffÁCKÉ DIVADLO bystrou komedii jednoho z nejhranějších německých dramatiků Lutze Hübnera Úča musí pryč!, kterou uvede poprvé 22. ledna ve školní třídě Základní školy UNESCO. Novinku představuje v následujícím rozhovoru dramaturgyně Slováckého divadla Markéta Špetíková.

Stránky