Leden 2018

Jitka Hlaváčová a Josef Kubáník si divadelní manželství užívají

Herci Josef Kubáník a Jitka Hlaváčová ztvárňují v novince, komedii Lutze Hübnera Úča musí pryč!, manželský pár. O tom, jaké to je vracet se do školních lavic i o studentských létech promluvili v následujícím rozhovoru. Premiéra komedie v režii ředitele Slováckého divadla Michala Zetela proběhla v pondělí 22. lednaZákladní škole UNESCO.

Komedie Úča musí pryč! už přilákala 900 diváků

Bystrá komedie jednoho z nejhranějších německých dramatiků Lutze Hübnera Úča musí pryč!, kterou jsme uvedli v premiéře v pondělí 22. ledna, už přilákala neuvěřitelných devět set diváků. "Ano, je to tak. Premiéra byla teprve minulé pondělí a my už máme v současné chvíli 18 vyprodaných představení a přes 900 diváků, což tady ještě nebylo. Máme ohromnou radost, že komedie diváky tak zaujala," uvedl tiskový mluvčí slovácké scény a herec Josef Kubáník.

FOTOGALERIE: Premiéra Mnoho povyku pro nic už zítra! Jak to vypadá v zákulisí?

Už zítra vstoupí poprvé na jeviště nestárnoucí komedie Williama Shakespeara Mnoho povyku pro nic. Novinku se souborem nastudoval režisér Zdeněk Dušek a hru uvedeme v překladu Jiřího Joska. Těšit se můžete na téměř celý herecký soubor. Jak to vypadá před premiérou v zákulisí se podívejte ve fotogalerii Marka Malůška zde.

Jiří Hejcman: Práce s režisérem Duškem je vždy výprava do nových končin hercovy fantazie

Herci Jiří Hejcman a Klára Vojtková se už brzy potkají na jevišti jako partneři v nestárnoucí komedii Williama Shakespeara Mnoho povyku pro nic. Novinku připravuje režisér Zdeněk Dušek a premiéra je naplánována na 27. leden. Jak se oběma hercům spolupracuje a co si myslí například o manželství prozradili v následujícím dvojrozhovoru.

Jiří Josek: Překládání Shakespeara je velice zábavné

Jiří Josek je významný český překladatel, redaktor, nakladatel a rozhlasový režisér. Je známý především svými shakespearovskými překlady, překládá ale i prózu a poezii. V jeho překladu nyní Slovácké divadlo uvede novinku, komedii Williama Shakespeara Mnoho povyku pro nic. Premiéra inscenace v režii Zdeňka Duška proběhne už tuto sobotu 27. ledna.

Premiéra hry Úča musí pryč! už dnes! Jak herci vzpomínají na své učitele?

Právě dnes uvede Slovácké divadlo poprvé novinku Úča musí pryč! Hru, kterou divadelníci odehrají přímo ve školní třídě Základní školy UNESCO, nastudoval se souborem ředitel Slováckého divadla Michal Zetel. Protagonistů nové komedie německého autora Lutze Hübnera jsme se zeptali, jak vzpomínají na své učitele.

Premiéra Mnoho povyku pro nic už v sobotu!

Po inscenacích Přes ploty a Úča musí pryč! vstoupí tento týden na jeviště klasická komedie Williama Shakespeara Mnoho povyku pro nic. Inscenaci nastudovala osvědčená režijní tvář Slováckého divadla Zdeněk Dušek a těšit se můžete na téměř celý herecký soubor, nevšední scénu Milana Popelky, jedinečné kostýmy Sylvy Zimuly Hanákové, poutavou hudbu Daniela Fikejze i originální choreografii Hany Achilles. Premiéra už tuto sobotu 27. ledna! Autorem plakátu je David Zezula.

Stránky