Květen 2018

"Zkoušení ve Slováckém? Velice příjemná zkušenost!," říkají mladí herci

Slovácké divadlo momentálně připravuje poslední titul letošního předplatného, známou českou klasiku Josefa Kajetána Tyla Fidlovačka. Režie hry, ve které poprvé zazněla česká hymna, se ujal ředitel divadla Michal Zetel a premiéra se uskuteční v sobotu 15. září. Slovácký soubor se pro připravovanou novinku rozšíří také o dvě mladé herecké posily, Františka Maňáka a Pavla Šupinu, kteří ztvární postavy německého hospodáře u máselnice Andrease Jammerweila a mlynářského krajánka Jeníka.

Shirley Valentine bude v září!

Bravurní komedii Shirley Valentine v podání známé české herecké hvězdy Simony Stašové uvidí uherskohradišťští diváci až v září. Představení, které je beznadějně vyprodáno, se mělo původně uskutečnit v neděli 20. května ve Slováckém divadle. "Velmi nás tato situace mrzí, ale vzhledem k pracovním závazkům paní Stašové jsme byli nuceni přesunout termín představení až na neděli 9. září. Takže diváci o tuto vynikající komedii určitě nepřijdou, vstupenky zůstávají v platnosti," uvedla manažerka divadla Jitka Honsová.

"Když se naskytla příležitost, abych Rodinu Tótů režíroval, ani na chvilku jsem nezaváhal," říká Igor Stránský

Režisér a dlouholetý ředitel Slováckého divadla Igor Stránský se už v polovině června vrátí na uherskohradišťskou scénu režií sarkastické tragikomedie Rodina Tótů. Hra maďarského dramatika Istvána Örkénye, jež byla v Maďarsku také úspěšně zfilmována i adaptována pro rozhlas a v Paříži získala cenu Le Prix de l’Humour noir, bude mít premiéru v sobotu 16. června.

Komedie 1+2=6 v září už po stodvacáté!

Oblíbená komedie Slováckého divadla 1+2=6 (Jeden a dvě je šest) oslaví na začátku září 120. reprízu. Inscenace je letos v repertoáru už jedenáctým rokem. Česká premiéra se uskutečnila 26. května 2007. Nejbližší možnost zhlédnout komedii je v úterý 5. června. Slavnostní stodvacátá repríza proběhne ve středu 5. září. Vstupenky na obě představení jsou zatím k dispozici a rezervovat si je můžete zde.

Červnový GALAVEČER Slovácka v Národním divadle Brno

Vinařství ZLOMEK & VÁVRA a Slovácké divadlo zvou na první Červnový GALAVEČER Slovácka v Národním divadle Brno. Akce se uskuteční v Mahenově divadle v Brně v pátek 22. června. Kromě ochutnávky vína vinařů ze slovácké podoblasti se můžete těšit na komedii Williama Shakespeara  Mnoho povyku pro nic v podání Slováckého divadla a v režii Zdeňka Duška.

Hit Úča musí pryč! bude mít třicátou reprízu

Bystrá komedie jednoho z nejhranějších německých dramatiků Lutze Hübnera  Úča musí pryč! v režii Michala Zetela slaví v sobotu 26. května už třicátou reprízu. Aktuální hořká komedie je od lednové premiéry neustále až do prázdnin beznadějně vyprodaná. "O lístky na Úču si lidé volají v podstatě denně, snažíme se s uměleckou tajemnicí do prodeje přidávat co nejvíc repríz, ale nejde to hned. Kdo si ale počká, ten se dočká. Na každého se určitě časem dostane," uvedla Monika Kalinová z marketingového oddělení divadla.

Krvavý kříž medového království

"Vesnická tematika, fascinace ženskými hrdinkami, příklon k tradicím a mýtům – to jsou rysy, kterými bychom mohli charakterizovat režijní i autorský styl Martina Františáka. Taková je také inscenace Kříž u potoka, uváděná ve Slováckém divadle Uherské Hradiště," píše v Divadelních novinách Tereza Hýsková. Celou recenzi inscenace, kterou uvedeme tento týden na festivalu Divadelní svět Brno, si přečtěte přímo zde.

Simona Stašová poslala videopozdrav uherskohradišťským divákům

Oblíbená divadelní, televizní a filmová herečka Simona Stašová měla včera, v neděli 20. května, ve Slováckém divadle odehrát one woman show Shirley Valentine. Z důvodu pracovního vytížení Simony Stašové se představení uskuteční až v neděli 9. září. Vstupenky zůstávají v platnosti. V následujícím odkazu se podívejte na videopozdrav, který herečka poslala všem uherkohradišťským divákům a svým příznivcům.

"Každé pozvání na festival je příjemným oceněním naší práce," říká manažerka divadla Jitka Honsová

Slovácké divadlo se dočkalo dalšího mimořádného úspěchu. Na konci května uvedeme na prestižním festivalu Divadelní svět Brno dvě inscenace, vesnické drama Karoliny Světlé Kříž u potoka v režii Martina Františáka, které nedávno označily Divadelní noviny za "sukces měsíce", a dokumentární drama na motivy knihy Fedora Gála a anonyma Matěje Přes ploty režiséra Michala Skočovského

Stránky