Červen 2018

Poslední premiérou sezóny bude Tylova Fidlovačka

Přestože divadelní sezóna se pomalu blíží ke konci, přípravy známé české klasiky Fidlovačky jsou v plném proudu. Divadelní hra Josefa Kajetána Tyla, která bude posledním titulem sezóny 2017/2018, vstoupí na jeviště Slováckého divadla v sobotu 15. září. Režie hry, ve které poprvé zazněla česká hymna, se ujal ředitel divadla Michal Zetel.

Slovácké divadlo opouští trojice herců - Pulec, Nesvadbová a Hoffmannová

Slovácké divadlo letos opouští trojice vynikajících herců – Kamil Pulec, Barbora Nesvadbová a Andrea Hoffmannová. „Kamil Pulec odešel na vlastní žádost loni v prosinci, stejně tak Andrea Hoffmannová, kterou vedly k rozhodnutí opustit angažmá Slováckého divadla osobní důvody, Barboře Nesvadbové končí termínovaná smlouva. Všichni tři budou divadlu chybět a já bych jim chtěl i touto cestou poděkovat za spolupráci a skvělé herecké výkony,“ uvedl ředitel divadla Michal Zetel.

Divadelníci vystoupí na benefičním koncertě pro Uherskohradišťskou nemocnici

Uherskohradišťská nemocnice po Roku seniora, Roku Výživy, Roku mozku a Roku srdce přichází letos s celoročním projektem Rok dítěte. Stejně jako v předchozích letech je cílem prevence, vzdělávání, benefiční akce i nové přístrojové vybavení. „Slovácké divadlo se bude na této akci podílet benefičním koncertem a návštěvníci se tentokrát mohou těšit na oblíbené písničky z muzikálu Hra o pyžama v podání našich herců,“ uvedl mluvčí divadla a herec Josef Kubáník.

Neviděli jste ještě Pokrevní bratry? Dnes a ve čtvrtek máte šanci!

Dvě poslední předprázdninové reprízy oblíbeného a úspěšného muzikálu Pokrevní bratři uvedeme dnes a ve čtvrtek 21. června! "V listopadu nám skončí autorská práva, a s muzikálem se tak budeme muset rozloučit," objasňuje ředitel divadla Michal Zetel s tím, že na obě reprízy stále volné vstupenky jsou. "Nedoporučoval bych divákům čekat na listopadové představení, ten boj o vstupenky bude velký a nemusí se na všechny dostat," dodává.

Zahajujeme předprodej předplatného pro nejmenšího diváka! Novinkou je skupina Junior

Ode dneška zahajujeme předprodej předplatného pro nejmenší a mladé diváky! "Červen a následně pak celý začátek školního roku se bude točit okolo předplatného pro nejmladší a mladou generaci. Zásadní novinkou je obohacení předplatného o novou skupinu – Junior, která je určena pro starší děti. Juniorům nabídneme celkem tři představení, vždy v neděli od 17 hodin. Kompletní informace o předplatném naleznou zájemci také na našich webových stránkách," upřesnila Monika Kalinová z marketingového oddělení divadla.

Na jeviště Slováckého divadla vstupuje Rodina Tótů

Poprvé dnes na veřejné generální zkoušce uvidí publikum novinku režiséra Igora Stránského Rodina Tótů. Hra, kterou napsal významný maďarský dramatik a autor známé Kočičí hry István Örkény, měla premiéru v roce 1967 v Budapešti. Na českých profesionálních jevištích byla dosud uvedena pouze osmkrát, na jevišti Slováckého divadla se Rodina Tótů objevuje ve své historii poprvé. 

Stránky