Duben 2019

Herečka Anna Pospíchalová se vrací: "Chicago je pro mě velká výzva"

Herečka Anna Pospíchalová je členkou ansámblu Slováckého divadla od roku 2001. Za tu dobu zde ztvárnila desítky rolí, mezi jinými například Lady Macbeth, Mášu v Rackovi, Kněžnu v Lucerně, Raněvskou ve Višňovém sadu a mnoho dalších. Vystudovala konzervatoř v Brně a JAMU, obor muzikálové herectví. Působila v Městském divadle Brno, Národním divadle Brno a Loutkovém divadle Radost. Je rovněž držitelkou ceny Největší z pierotů za roli Yermy v inscenaci Pláňka (Yerma) v režii Igora Stránského. Nyní se herečka vrací na jeviště v nové roli Mary Sunshineové v připravovaném muzikálu Chicago v režii Lindy Keprtové

Herci se začínají těšit na Chicago

Známé songy jako All that jazz, When You´re Good To Mama, Funny Honey, Razzle Dazzle, to vše je slavný americký jazzový muzikál Chicago. Ve Slováckém divadle jej připravuje režisérka Linda Keprtová a premiéra se uskuteční v sobotu 22. června. Na jevišti se objeví téměř celý soubor a chybět nebudou atraktivní taneční a pěvecká čísla a také živá kapela pod vedením Josefa Fojty. Členové ansámblu prozradili, jak se na Chicago těší a čeho se obávají.

Koláž KDY bude po válce zůstává v repertoáru!

Autorská koláž Zoji Mikotové a Ivy Šulajové KDY bude po válce i nadále zůstává v repertoáru Slováckého divadla. Plánovaná květnová derniéra se tak odsouvá na neurčito! "Zjistili jsme, že o inscenaci je i nadále zájem, zejména z řad škol, které téma první světové války samozřejmě mají ve školních osnovách. Studenti se tak s ním mohou názorně seznámit právě prostřednictvím příběhů, které se odehrávají na jevišti," uvedla manažerka divadla Jitka Honsová.

Odstartovali jsme zkoušky Chicaga!

V pondělí 15. dubna ve Slováckém divadle naplno odstartovaly přípravy jednoho z nejočekávanějších projektů letošního roku, slavného amerického jazzového muzikálu Chicago. Režie se ujala Linda Keprtová a premiéra se uskuteční v sobotu 22. června. V následující tematické anketě členové ansámblu prozradili, jaký je jejich nejoblíbenější muzikál a proč. 

FOTOGALERIE: V sobotu měla světovou premiéru novinka Kocourkov-Brod

V sobotu 13. dubna měla světovou premiéru originální novinka Šimona Cabana Kocourkov-Brod. Přední český filmový a divadelní tvůrce se ujal režie a k inscenaci vytvořil scénu. Spolu s bratrem Michalem Cabanem a ředitelem divadla Michalem Zetelem zahájili oba umělci o přestávce výstavu fotografií CABANI, kterou můžete zhlédnout v horním foyer Slováckého divadla až do konce června. Jak to vypadalo na premiéře, se podívejte ve fotogalerii Marka Malůška zde.

Stránky