Květen 2019

S jevištěm se po čtyřech letech loučí i úspěšný Autista: "Díky Autistovi jsem si víc začal všímat dění okolo mě," říká Josef Kubáník

Úspěšná inscenace Autista – Moje zatracené nervy! končí. Hru se souborem Slováckého divadla nastudoval v roce 2015 na Malé scéně režisér a ředitel divadla Michal Zetel a přímo pro Slovácké divadlo ji napsala Alžběta Michalová, která se inspirovala příběhem vlastního bratra. Josef Kubáník za ztvárnění titulní postavy chlapce Kašpara získal cenu odborné poroty za nejlepší herecký výkon Největší z pierotů.

Herec Pavel Majkus o končící Králově řeči: "Snad přijde něco dalšího, stejně naplňujícího"

Strhující drama o překonávání osobní lidské slabosti na půdorysu královského údělu Králova řeč na jevišti Slováckého divadla končí. Inscenace patřila k divácky nejúspěšnějším titulům roku 2017. Na repertoáru se udržela více než dva roky a se souborem ji nastudoval režisér a dlouholetý ředitel Slováckého divadla Igor StránskýHlavní role ztvárnili kolegové Pavel Hromádka a Pavel Majkus, kteří se ujali postav koktavého krále Bertieho a jeho logopeda Lionela Logua, podle jehož deníkových záznamů slavné dílo vzniklo.

Těhotná herečka Klára Vojtková: "V této sezóně jsem měla překrásné herecké příležitosti"

Herečka Slováckého divadla Klára Vojtková je těhotná a brzy odejde na mateřskou dovolenou. V letošní sezóně získala jedna z výrazných tváří uherskohradišťského souboru diváckou cenu Slovácký Oskar a také cenu odborné poroty Největší z pierotů za ztvárnění postavy Evy v dramatu Karoliny Světlé Kříž u potoka v režii Martina Františáka

Přidáváme do prodeje podzimní reprízy nejúspěšnějších komedií!

Rychlé šípy, Úča musí pryč!, Dva úplně nazí muži a Nájemníci. Všechny čtyři tituly spojuje jedno – patří k nejúspěšnějším komediím Slováckého divadla. To se nyní rozhodlo přidat do prodeje podzimní reprízy. "Reprízy komedií Rychlé šípy a Úča musí pryč! jsme zařadili na začátek září. Na mimořádná představení Dvou úplně nahých mužů a Nájemníků se diváci mohou těšit v říjnu. Podrobné informace zájemci naleznou v pokladně divadla nebo na našich webových stránkách," upřesnila tajemnice divadla Marcela Trčálková.

Příští týden dá publiku sbohem Králova řeč

Králova řeč končí! Strhující drama o překonávání osobní lidské slabosti na půdorysu královského údělu patřilo k divácky nejúspěšnějším titulům roku 2017. Na repertoáru se inscenace udržela více než dva roky a se souborem ji nastudoval režisér a dlouholetý ředitel Slováckého divadla Igor Stránský. Hlavní role v inscenaci ztvárnili kolegové Pavel Hromádka a Pavel Majkus, kteří se ujali postav koktavého krále Bertieho a jeho logopeda Lionela Logua, podle jehož deníkových záznamů slavné dílo vzniklo. Derniéra se uskuteční v pátek 31. května a je již beznadějně vyprodaná.

Rychlé šípy oslaví v listopadu 500. reprízu!

Tak a je to tady. Slovácké divadlo konečně oznámilo, kdy proběhne jubilejní 500. repríza komedie Rychlé šípy. "Bude to chvíli po devatenáctých narozeninách komedie, přesně 29. listopadu," prozradil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. "Už teď vládne kolem pětisté reprízy velké napětí, připravujeme se na mimořádný zájem o vstupenky. I proto jsme se domluvili na velmi přísných pravidlech, takže diváci nemusejí mít strach, že bychom si lístky rozdali mezi sebou, z čehož nás občas podezřívají," uklidňuje zájemce Josef Kubáník a přidává ještě jedno důležité datum. "Je to 10. září v osm hodin ráno. Právě tento den předprodej na jubilejní reprízu vypukne," dodává herec s tím, že divadelníci budou postupně představovat celý doprovodný program.

Tajemnice divadla Marcela Trčálková: "Občas se mi zdá, že měsíc má nedostatek dnů"

Letošní květen patří ve Slováckém divadle k rekordním měsícům. Divadelníci odehrají celkem 39 představení a absolvují 4 zájezdy. V plném proudu jsou i přípravy nejočekávanějšího projektu letošní sezóny, muzikálu Chicago, jehož premiéra se uskuteční už 22. června. Jak se vše musí a daří divadlu skloubit, prozradila tajemnice uměleckého provozu Slováckého divadla Marcela Trčálková.

Kříž u potoka bude mít novou posilu

Inscenace Kříž u potoka režiséra Martina Františáka bude mít na podzim novou hereckou posilu. "Role Evy se ujme Pavla Gajdošíková, a nahradí tak těhotnou Kláru Vojtkovou. Na mladou herečku působící v ostravském Divadle Petra Bezruče, se mohou naši domácí diváci těšit na derniéře. Ta je naplánována na 18. září a vstupenky jsou již v prodeji," upřesnil ředitel Slováckého divadla Michal Zetel. "Na začátku září se rovněž s inscenací Kříž u potoka zúčastníme 27. ročníku prestižního Mezinárodního festivalu Divadlo Plzeň," doplnil ředitel slovácké scény. Vstupenky na derniéru můžete už nyní zakoupit v pokladně divadla nebo online zde.

Stránky