Červen 2008

Rychlé šípy uvidí na Buchlově 1200 diváků

Je to právě deset let, kdy se ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti zrodila originální akce s názvem Buchlovské divadelní léto. Na přelomu června a července divadelníci pravidelně vyjíždějí do prostředí středověkého hradu Buchlova, aby na netradičním místě zahráli oblíbené tituly. Nejinak tomu bude i letos. Jubilejní ročník bude navíc ozdoben hosty. Uherskohradišťští herci pozvali na Buchlov i kolegy z Brna.

Ondřej Brousek: první nápady slyší režisér v telefonu

Skladatel a herec Ondřej Brousek patří k velkým talentům. Je jednou ze stěžejních osobností kapely Money Business, která byla letos vyhlášena nejlepší hudební skupinou u nás a filmoví diváci jej znají například z Hřebejkových Pelíšků. Momentálně jej však nejvíc zaměstnává práce na muzikálu Adéla ještě nevečeřela, jenž s herci Slováckého divadla připravuje režisér Radek Balaš. „Nápadem převést filmovou Adélu na jeviště jsem byl nadšen,“ říká v rozhovoru sedmadvacetiletý umělec. Rozhovor uveřejnila MF DNES 21. června

Divadlo nabízí plakáty podepsané herci

Slovácké divadlo přichází s další zajímavou nabídkou. Týká se všech, kteří by rádi vlastnili plakáty ke slavným uherskohradišťským inscenacím, a to i s podpisy herců. „Plakáty jsou originálním výtvarným dílem a mnozí z našich diváků by je rádi měli doma. Tu možnost jim nyní chceme zprostředkovat,“ říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Vzpomínka na herce Jiřího Juřinu

V pondělí 16. června proběhlo poslední rozloučení s hercem a někdejším ředitelem divadla Jiřím Juřinou, který zemřel ve věku 63 let v úterý 10. června. Na jevišti, ve filmu a v televizi vytvořil stovky rolí. Ty jej zařadily mezi výrazné osobnosti české kultury. Nejčastěji spolupracoval s dávným přítelem a spolužákem ze studií Igorem Stránským. Na Jiřího Juřinu současný ředitel uherskohradišťského divadla zavzpomínal.

Na večeři dorazil první muž

Ve středu si v Café Miláno popřáli dobrou chuť další z výherců velké soutěže Slováckého deníku a Slováckého divadla, kde v těchto dnech vzniká očekávaný muzikál Adéla ještě nevečeřela. Díky správné odpovědi byl tentokrát vylosován muž – Tomáš Maceška z Holešova. Společnost mu dělala herečka Irena Vacková, v muzikálu ztvárňující baronku Thunovou.

Stránky