Únor 2006

Maryša dobyla Prahu

Slovácké divadlo vystoupilo už na pátém divadelním festivalu v této sezóně. Tentokrát se na prknech pražského Švandova divadla představilo s čím dál více oceňovanou Maryšou režiséra Igora Stránského.

Tomáš Šulaj: Dám si frťana na kuráž

Na konci března se ukáže, zda dosáhne Tomáš Šulaj na Cenu Thálie. Už jeho nominace mezi dva nejlepší muzikálové výkony loňského roku je obrovským úspěchem nejenom pro něj, ale i pro celé Slovácké divadlo. „Asi budu hodně nervózní, nemám moc rád tyhle oficiality,” říká, když si představí plné Národní divadlo a stovky tisíc diváků u televizních obrazovek čekajících na jméno letošního držitele prestižní ceny.

Šárka Bellanová: Peklo mě láká

Šárka Bellanová patří nejvíce k divadelnímu zákulisí Slováckého divadla. Jejíma rukama procházejí kníry, paruky a příčesy, když jako maskérka mění podobu herců. Častokrát má ale také plné ruce práce s kostýmy, protože bývá oslovována jako kostýmní výtvarnice. Rychlé šípy, Blbec k večeři, Výstřely na Broadwayi, My Fair Lady a další. Pod mnoha je podepsán jako režisér Robert Bellan. Shoda jmen není náhodná. Miláček publika je manželem sympatické výtvarnice. Jaké to je, pracovat s manželem v týmu? A jak vlastně vzniká divadelní kostým?

Stránky