Listopad 2006

Stránský si věří: „Učte se před zrcadlem umírání,“ vzkazuje Dvouletému

Už čtrnáct dnů trvá sázka mezi výkonným ředitelem našeho týdeníku Michalem Dvouletým a šéfem Slováckého divadla Igorem Stránským. Jde o konečný počet divadelních předplatitelů. Pokud jejich číslo na začátku roku 2007 dosáhne pětitisícové hranice, bude Dvouletý hrát jednu z rolí mafiána v muzikálu Sugar (Někdo to rád horké). Pokud se to divadlu nepodaří, musí Stránský tančit verbuňk. Jak se počty za týden změnily?

Když se herci ptají sami sebe

Před čtrnácti dny měla na Malé scéně Slováckého divadla světovou premiéru hra Léto v Laponsku, zítra herce čeká první repríza. Hlavní rokle svěřil režisér Jiří Honzírek Jitce Joskové a Josefu Kubáníkovi. Týdeník DOBRÝ DEN S KURÝREM dal oběma hercům možnost, zeptat se sami sebe na to, co je zajímá.

Stránský vzkazuje: „Pane řediteli, budete zastřelen!“

Minulý týden uzavřel výkonný ředitel našeho týdeníku Michal Dvouletý s ředitelem Slováckého divadla Igorem Stránským pozoruhodnou sázku týkající se počtu předplatitelů divadla v příštím roce. Pokud bude mít slovácký soubor víc jak 5000 předplatitelů, bude Dvouletý muset hrát v muzikálu Sugar gangstera. Pokud tomu tak nebude, Stránského čeká před diváky verbuňk. Co se po týdnu změnilo?

Rudiš: Je vidět, že to herce baví

Text uveřejněný na stránkách MF Dnes 10. listopadu. Jaroslav Rudiš si první uvedení své hry Léto v Laponsku ve Slováckém divadle pochvaluje Uherské Hradiště - Astrální dálnice je nekonečná. Kdo má bordel na stole, ten má bordel v duši! Jen žádnej zkurvenej sentiment! I takové hlášky odkazující k nepříliš utěšenému stavu naší moderní civilizace můžete slyšet ve hře Jaroslava Rudiše a Petra Pýchy Léto v Laponsku, kterou v pondělí ve světové premiéře uvedlo uherskohradišťské Slovácké divadlo.

Nečekaná sázka ředitelů! Verbuňk nebo mafián?

To tady ještě nebylo. Když ve středu dopoledne probíhala pracovní schůzka mezi výkonným ředitelem týdeníku Dobrý den s kurýrem Michalem Dvouletým a ředitelem Slováckého divadla Igorem Stránským, přišla řeč na právě probíhající kampaň k předplatnému do Slováckého divadla na rok 2007. Při té příležitosti se ředitel Stránský zmínil, že divadlo usiluje o rekordní počet předplatitelů, který by překonal magickou 5000 hranici. „To nedokážete,“ zapochyboval suverénně Michal Dvouletý. Od toho byl jen kousek k nečekané sázce.

Třikrát o Sugar

Režisér Radek Balaš a herci Alexandra Vronská, Tomáš Šulaj a Jiří Hejcman – to jsou ti, na něž je momentálně upřená největší pozornost při nejnovějším nastudování muzikálu Sugar ve Slováckém divadle. Co odpověděli na zvědavé otázky?

Stránky