Prosinec 2006

Divadlo čeká na pětitisícího předplatitele

V polovině října Slovácké divadlo přišlo s odvážnou akcí. Veřejně prohlásilo, že usiluje o rekordní počet předplatitelů. Dnes mohou být divadelníci spokojeni. Do uherskohradišťského divadla bude v příštím roce přicházet nejvíc stálých diváků v celé jeho dvaašedesátileté historii. V těchto dnech očekávají jubilejního pětitisícího předplatitele.

Zavičár: Na Silvestra je dovoleno v divadle všechno

Letošní vánoce jsou pro Miroslava Zavičára i pro jeho další kolegy ve znamení práce. 26. prosince měla premiéru pohádka Jak čert vyletěl z kůže, čeká jej také další repríza komedie Rychlé šípy a poslední dva dny v roce bude diváky bavit jako jeden z hlavních představitelů muzikálu Donaha! Sám ale přiznává, že když je doma v Ostravě, těší se zase do Hradiště. Bez diváků a divadla zkrátka nemůže být.

Divadlo rozdává speciální vázanky

Slovácké divadlo dokazuje, že na diváky myslí stále. A v předvánočním čase, kdy každý přemýšlí nad originálním a kvalitním dárkem, tomu není jinak. Pro diváky připravilo velmi zajímavou nabídku. Každému zájemci o předplatné na příští rok, který je svým blízkým pořídí jako vánoční dárek, věnuje malou pozornost.

Jiří Hejcman: Dělat srandu je docela dřina

Rozhovor byl uveřejněný v MF Dnes 11. prosince Herec Slováckého divadla Jiří Hejcman je recesista. Když se jej štáb České televize nedávno ptal, jak probíhalo zkoušení hry Vycucnutí, kde hraje hlavní roli, odpověděl vážně, že si zaplatil kurs levitace a studuje stav beztíže. Při práci na muzikálu Sugar začal chodit na dámskou toaletu, protože hrál muzikanta, jenž se převlékal do ženských šatů. Bylo těžké předvídat, jak se postaví k následujícím otázkám. Nakonec byl překvapivě ukázněný a vstřícný. Může za to zřejmě únava, protože Slovácké divadlo hraje i dvě představení denně. „Nechci ale odpočívat,“ dušuje se.

Se Slováckým divadlem bude spolupracovat idol Ondřej Brzobohatý

Václav Havel, Jan Antonín Pitínský, Radovan Lipus – to jsou jen některá jména, která se budou příští rok skloňovat ve Slováckém divadle. Právě tito tvůrci patří k hlavním tahákům předplatného na rok 2007. Nyní k nim přibylo další jméno. Slovácké divadlo získalo ke spolupráci i idol dívek a dam Ondřeje Brzobohatého.