Duben 2007

Maryša bude uvedena po padesáté a naposledy

Už padesátá repríza úspěšné Maryši v režii Igora Stránského čeká v pátek uherskohradišťské divadelníky. Známý příběh bratří Mrštíků bude zároveň uveden naposledy. Inscenace měla premiéru v červnu předloňského roku. „Maryša je nejlepší českou hrou, je typicky českým shakespearovským dramatem, kde neustále objevujete něco nového, co vás inspiruje,“ říká k důvodu, proč titul nastudoval, režisér Igor Stránský. Hudbu pro něj napsal Jiří Pavlica, do titulní role Stránský obsadil Alexandru Vronskou.

Slovácké divadlo připravuje nový muzikál

Jako by to uherskohradišťským divadelníkům nestačilo – muzikály Donaha! i Sugar patří k nejrychleji vyprodaným titulům. Od června k nim přibude další. Inscenační tým v čele s režisérem Igorem Stránským začíná od těchto dnů připravovat muzikálovou novinku s názvem Song pro dva. Vedle komedie 1+2=6 je to další z atraktivních uherskohradišťských lákadel pro publikum.

Zdeněk Trčálek: Komedie není žádná sranda

S hercem Slováckého divadla o přípravě komedie 1+2=6, vzteku na režiséry a o zákulisí televizní zábavy. Rozhovor byl uveřejněn v MF Dnes 16. dubna. Patří k nejobsazovanějším hercům uherskohradišťského divadla. V Rychlých šípech hraje Červenáčka, v Divé Báře Černého myslivce, v Sugar italského mafiána Marcella. Když jej v muzikálu Donaha! viděla v postavě profesionálního striptéra Veronika Žilková, hned se šla po představení ujistit, zda je opravdu hercem. Když ji v tom utvrdil, se smíchem prohodila: „A není vás pro herectví škoda?“ Zdeněk Trčálek je zkrátka ve všech postavách věrohodný. Nyní mu režisér Robert Bellan svěřil hlavní roli ve velmi očekávané bláznivé komedii 1+2=6.

Sečteno! Slovácké divadlo získalo 5555 předplatitelů!

Když divadelníci na podzim rozjížděli kampaň k předplatnému, usilovali o rekordní počet předplatitelů. Snažili se překonat hranici 5000 stálých diváků. Na začátku toho týdne číslo uzavřeli. Nejenom, že si neskromné přání splnili, dostali se až na kuriózní číslo 5555 předplatitelů. Jen pro srovnání – Západočeské divadlo v Chebu, které se také letos pochlubilo nárůstem stálých diváků, jich má 500.

Pavel Hromádka: Hasící přístroj je můj klaunský nos

Rozhovor uveřejněný v MF Dnes 29. března Příznivci uherskohradišťského herce Pavla Hromádky měli zatím tak trochu smůlu. Sympatický sedmatřicátník se sice objevuje ve všech úspěšných inscenacích divadla, jakými jsou Rychlé šípy, muzikály Donaha! i Sugar, ale jde většinou o střední role. To se teď změnilo. Režisér Igor Stránský obsadil Pavla Hromádku po čase do hlavní role, a to v připravované komedii Václava Havla Vyrozumění. „U malých rolí jsem si říkal, nebuď nevděčný a buď rád za to, co máš,“ zamýšlí se před sobotní premiérou.

Michal Dvouletý prohrál. Bude zastřelen už tento pátek.

Vsaďte se! To byla věta, která odstartovala několikaměsíční souboj dvou ředitelů. Jedním byl Igor Stránský – principál Slováckého divadla, tím druhým šéf našeho týdeníku Michal Dvouletý. A předmět sázky? Pokud se Slováckému divadlu podaří překonat magickou hranici 5000 předplatitelů, zahraje si Dvouletý v muzikálu Sugar mafiána a bude zastřelen. Pokud divadlo nedokáže oslovit tak velký počet předplatitelů, bude Stránský tančit před diváky čardáš. Jak to dopadlo? Do Slováckého divadla bude v letošním roce přicházet neuvěřitelných 5555 předplatitelů.