Květen 2008

Na večeři si pochutnal i Mirek Dušín

Patrně nejmladší účastnice soutěže o večeři zdarma dostala příležitost strávit podvečer s hercem Slováckého divadla Davidem Vacke, jinak též vzorným Mirkem Dušínem z komedie Rychlé šípy. I on vytvoří jednu z rolí v připravovaném muzikálu Adéla ještě nevečeřela, kterou právě zkouší herci pod vedením režiséra a choreografa Radka Balaše.

Pro Adélu se připravuje přes 140 kostýmů

Už několik týdnů připravuje Slovácké divadlo největší muzikálový projekt v historii – divadelní adaptaci slavného filmu Adéla ještě nevečeřela. Režisér a choreograf Radek Balaš, který patří ke špičce ve svém oboru, se obklopil prvotřídními tvůrci, jedním z nich je i výtvarnice kostýmů a známá módní návrhářka Jolana Schofield – Izbická. Text byl uveřejněn 28. května v MF DNES

Slovácké divadlo – mladé a neklidné

Téměř stovku podpisů získali pod petici Za Prahu kulturní uherskohradišťští divadelníci za první dva dny trvání Dnů neklidu. Právě jimi vyjadřují znepokojení nad grantovou politikou pražského magistrátu, která může znamenat konec některých neziskových organizací. „Je možné, že za nějaký čas budeme stát před existenčními problémy také. Vůle nekulturních politiků je někdy hrůzná,“ myslí si ředitel divadla Igor Stránský.

Komedie 1+2=6 oslavuje narozeniny

Je to právě rok, co se ve Slováckém divadle poprvé představila bláznivá komedie Raye Coonyho 1+2=6 v režii Roberta Bellana. Za dvanáct měsíců si vydobyla místo jedné z nejlepších komedií současnosti. Důkazem je přes 30 zcela vyprodaných repríz, a to nejenom na půdě Slováckého divadla.

Divá Bára bude uvedena naposledy

Po roce a půl se ve Slováckém divadle naposledy rozehrají osudy Viktorky, Karly a Báry ve strhující inscenaci režiséra J. A. Pitínského Divá Bára. Derniéra je připravena na tento pátek a my dnes nabízíme unikátní režisérovo vyznání. Co si J. A. Pitínský myslí o Boženě Němcové a jak na něj působí atmosféra Slováckého divadla? Text uveřejnil Slovácký deník 15. května

Jitka Josková: Škoda, že Báru neviděl Josef Vinklář

Divá Bára končí. Jedna z nejslavnějších inscenací Slováckého divadla poslední doby se s uherskohradišťskými prkny rozloučí v pátek 16. května. Dočkala se téměř 40 repríz, vidělo ji několik tisíc diváků, posbírala nejvyšší divadelní ocenění. Hlavní roli vytvořila Jitka Josková. Jak na sugestivně zpracované příběhy v režii Jana Antonína Pitínského vzpomíná těsně před derniérou? Rozhovor uveřejnila MF DNES 14. května

Divá Bára naposledy tento pátek!

Divá Bára ve Slováckém divadle končí – nejslavnější inscenace, kterou v poslední době nastudoval režisér Pitínský, bude mít tento pátek v Uherském Hradišti derniéru. Proč? „Divá Bára už dosáhla všeho, čeho dosáhnout mohla. Nechceme žít jen z jedné úspěšné inscenace, navíc je dobré rozloučit se s ní na vrcholu slávy,“ zdůvodňuje rozhodnutí divadla jeho herec a mluvčí Josef Kubáník.

„Herci budou stepovat na rakvi“

Je pravou rukou režiséra a choreografa Radka Balaše. Zná přesně všechna choreografická čísla – to proto, aby je mohla s herci dovést k dokonalosti. Jmenuje se Anet Michalčíková, se svojí taneční skupinou několikrát zvítězila v celostátních tanečních soutěžích a patří do inscenačního týmu připravující ve Slováckém divadle muzikál Adéla ještě nevečeřela. „Požadavky na herce se stále zvyšují,“ říká po třech týdnech práce. Rozhovor uveřejnila MF DNES 5. května

Další večeře zdarma se vydařila

Velká soutěž Slováckého deníku a Slováckého divadla o večeři zdarma zná dalšího výherce. Je jí sedmadvacetiletá Katarína Ďuricová, která ve středu povečeřela v Café Miláno s hercem Petrem Čagánkem. Právě on představuje legendární masožravou květinu Adélu v nejnovějším muzikálu Slováckého divadla Adéla ještě nevečeřela.

Slovácké divadlo opět přiveze do Zlína 1+2=6 a Rychlé šípy

Slovácké divadlo znovu míří do Zlína. Do krajského města se před prázdninami vypraví s legendárními Rychlými šípy a s bláznivou komedií 1+2=6. „Vycházíme tak vstříc těm divákům, kteří by k nám do Slováckého divadla rádi přijeli, ale je to pro ně složité,“ vysvětluje herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. „Je jich čím dál víc a my si toho vážíme,“ říká.

Stránky