Září 2008

Rychlé šípy v němčině? A proč ne?!

Oslava 300. reprízy komedie Rychlé šípy byla velkolepá. Dražily se kostýmy, vítali se hosté a herci dokonce předvedli, že jsou připraveni vyrazit do zahraničí a zahrát komedii třeba v němčině. U všeho byl fotograf a kameraman Slováckého deníku. Unikátní reportáž dokazuje, že se bavili nejenom diváci, ale také herci. Najdete ji na této adrese: reportáž k 300. repríze

300. repríza Rychlých šípů byla plná parodie, ale i dobrých skutků

V pátek se Slovácké divadlo v Uherském Hradišti odělo do slavnostního. Čekala je jubilejní 300. repríza komedie Rychlé šípy, která je nejenom nejhranější inscenací v historii divadla, ale patří k nejúspěšnějším titulům v celé republice. S tímto vědomím herci připravili celý večer – byl plný překvapení a splněných přání.

Nepije, nekouří. Jako Dušín

Kolegové o Davidu Vacke tvrdí, že se narodil jako Mirek Dušín. Mluví spisovně, nepoužívá sprostá slova, je zatvrzelým odpůrcem kouření, sportuje. Když jej před osmi lety režisér Robert Bellan do slavné komikové postavy Jaroslava Foglara obsadil, nikoho to nepřekvapilo. V té době však ani toho největšího optimistu nenapadlo, že se Rychlé šípy stanou nejúspěšnější inscenací v historii Slováckého divadla. Dnes se budou hrát po třísté. „Ještě pár dnů před premiérou jsme v jednom rádiu tvrdili, že nám bude stačit, když komedie udělá deset, patnáct repríz,“ vzpomíná David Vacke. Rozhovor uveřejnila MF DNES 26. září

Slovácké divadlo opět navštíví skutečný Jindra Hojer

Komedie Slováckého divadla Rychlé šípy oslaví v pátek jubilejní 300. reprízu. Diváky, tak jak je to u významných repríz zvykem, čeká celá řada překvapení. Herci ale nezapomněli ani na tradičního hosta – je jím dnes už čtyřiaosmdesátiletý Jindra Hojer. Právě podle něj v roce 1938 Jaroslav Foglar pojmenoval jednoho z čestných a spravedlivých hochů.

Rychlé šípy žijí dvojím životem

Herci Slováckého divadla se připravují na páteční slavnostní 300. reprízu komedie Rychlé šípy. Vypadá to však, že se nevyhnou skandálu. Anonym do divadla v pondělí ráno zaslal e-mail s nahrávkou, která dokazuje, že pětice v čele s Mirkem Dušínem žije dvojí život. „Když jsem rozbalil přílohu z mailu odeslaného z argentinské adresy, nestačil jsem se divit. Rychlé šípy se ukazují jako spolek provokujících chlapců. Jsem šokován,“ komentuje nahrávku mluvčí divadla Josef Kubáník. Jako důkaz její část divadlo zveřejňuje, ale důrazně varuje, aby ji nikdo neposlouchal. Pokud jsou však návštěvníci těchto stránek skutečně zvědaví, nechť si naladí Rádio Zlín. Tam budou v průběhu celého týdne vzkazy i s dalšími šokujícími informacemi uveřejněny.




Když je Adéla při chuti

Po jevišti přeběhne chlap se sekyrou v zádech, za ním smrtka, Sherlock Holmes, doktor Watson, Fantomas, ba i Hannibal Lecter z Mlčení jehňátek. Vítejte na prvotřídním hororu. Aby nedošlo k nedorozumění: hraje se "muzikálová hororová komedie" Adéla ještě nevečeřela. Recenzi uveřejnila 16. září MF Dnes.

Na Adélu přijela Květa Fialová a Naďa Konvalinková

"Dámy a pánové, rád bych na jeviště Slováckého divadla uvedl dvě legendy - paní Květu Fialovou a Naďu Konvalinkovou," těmito slovy přivítal před jedním zářijovým představením muzikálu Adéla ještě nevečeřela ředitel divadla Igor Stránský dvě slavné české herečky, jež jsou spojeny s neméně slavným stejnojmenným filmem. Dámy vstoupily a celé hlediště povstalo. "Jsem dojatá, miluju vás," prohlásila pak Květa Fialová. Tak začala jejich návštěva v Uherském Hradišti.

Volné lístky na Rychlé šípy

Komedie Rychlé šípy se připravuje na 300. reprízu. Ta je však už od konce srpna beznadějně vyprodána, ale divadlo za svými diváky vyjíždí i do Zlína. V pondělí 22. září odehrají herci 299. reprízu jako obvykle v klubu Masters of Rock Café na Čepkově. A pozor – podle organizátorů z Pragokoncertu je v pokladně ještě přibližně padesát vstupenek volných. Zájemci volejte 577 001 120, nebo 577 001 122.

Adéla povečeřela v Uherském Hradišti

Světovou premiéru měl nový český muzikál Adéla ještě nevečeřela v Uherském Hradišti. Podle filmu Jiřího Brdečky a Oldřicha Lipského ho napsali Radek Balaš (divadelní adaptace a texty písní) a Ondřej Brousek (hudba. V Praze Adélu koncem října v koprodukci se Slováckým divadlem uvede Divadlo Broadway. Recenzi uveřejnil deník Právo 13. září

Stránky