Čeká nás hodně náročné období, říká Lukáš Kopecký

Po několika týdnech domácí přípravy, kdy herci uherskohradišťské scény nemohli pracovat přímo v divadle, se v minulém týdnu po hlavě vrhli do další práce. A že je toho v následujících týdnech čeká spousta.

Slovácké divadlo zkouší tři inscenace naráz

„Prvním záchytným bodem je 19. prosinec, kdy potřebujeme odpremiérovat muzikál Jesus Christ Superstar. Bohužel zatím jen víceméně interně, o podobě této premiéry nanečisto ještě stále uvažujeme, nicméně diváky o tu velkou slavnostní premiéru určitě nepřipravíme,“ slibuje Lukáš Kopecký, umělecký šéf Slováckého divadla.

Zároveň pod jeho vedením část souboru začala zkoušet novou pohádku, gangsterku pro celou rodinu s názvem Lichožrouti, a druhá polovina s režisérem Michalem Zetelem připravuje klasické ruské drama Tři sestry.

„Obě inscenace mají premiéry naplánované na leden. Téměř do Vánoc nás tedy čeká takzvaný troják, budeme zkoušet dopoledne i odpoledne, často i v soboty a neděle, proto stále v divadle dodržujeme maximální opatření tak, abychom vše v klidu zvládli a premiéry proběhly, jak mají,“ uzavírá Lukáš Kopecký.