8000 pokořeno není, ale divadelníci vytvořili rekord

„Když stejně jako horolezci zdoláme naši divadelní osmitisícovku, která v tomto případě symbolizuje počet předplatitelů, překonáme sami sebe a naši diváci se dotknou svých hereckých hvězd,“ to jsou slova divadelníků z listopadu loňského roku. Jak předsevzetí dopadlo?

„Zastavili jsme se těsně pod vrcholem. Do Slováckého divadla bude letos přicházet přibližně 7930 předplatitelů. K osmi tisícům jich pár zbývá, ale smutní nejsme,“ říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. „Tímto velkým číslem jsme totiž překonali vlastní rekord o víc jak 200 a můžeme hrdě říct, že Slovácké divadlo bude navštěvovat nejvíc předplatitelů v celé jeho historii.“ V Praze tomu říkají moravský divadelní zázrak. Ani Národní divadlo, ani žádné jiné se tak vysokým číslem pochlubit nemůže. Když je navíc ze všech stran slyšet, že diváků jiným souborům ubývá, je herecká radost v Uherském Hradišti dvojnásobná.
„Divákům můžeme slíbit, že uděláme všechno pro to, aby byli i nadále spokojení. Momentálně pro ně připravujeme hororovou komedii 39 stupňů a českou divadelní klasiku Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutá čert,“ dodává Josef Kubáník. Ačkoliv divadelníci velký posun v konečném součtu už neočekávají, upozorňují, že ještě 14 dnů budou zájemce o předplatné na letošní rok přijímat.