Co se dělo v zákulisí

Kdo si hraje, nezlobí – říká staré známé heslo. Evidentně se jím řídí i herci ve Slováckém divadle. Ačkoliv mají plné ruce práce s novou komedií režiséra Roberta Bellana Tenor na roztrhání, našli si čas na pozoruhodnou akci a potvrdili tím, že v divadelním zákulisí vládne stejně pohodová a přátelská atmosféra jako na jevišti.
„Šlo vlastně o trochu opožděný vánoční večírek a Festival dobrot, který jsme před koncem roku museli kvůli náhlému onemocnění odložit,“ říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. Herci však nevzpomínali na stromeček a koledy, ale podřídili se kalendáři. Aktualizace byla dokonalá. Divadelní klub, kde se celá akce odehrávala, navštívily tři královny – Kašparka, Melicharka a Baltazarka v podání organizátorky večera Terezy Novotné – Mikšíkové, Kamily Hromkové, tou černou vzadu byla Pavlína Vašková. Přítomným hercům přinesly sportovní dárky. Bylo mezi nimi švihadlo, tenisové míče, činka i nejrůznější posilovače. Pokud platí, že ve zdravém těle zdravý duch, budou divadelníci celý rok ve skvělé kondici. Na své si ale přišli i milovníci kulinářského umění. Další ročník Festivalu dobrot, během kterého herci sami sobě představují nejrůznější kuchařské mistrovství, se nesl ve znamení rolád. Jaké byly výsledky? O anonymních vzorcích rozhodli přítomní divadelníci a jejich přátelé následovně: Nejlepší rolády pocházejí z kuchyně organizátorky festivalu herečky Jitky Joskové, jež zvítězila už druhý rok po sobě, stříbrná příčka patřila vyhlášenému kuchaři herci Davidu Vaculíkovi a jeho přítelkyni Kamile Hromkové, pomyslné třetí místo obsadila herečka Tereza Novotná – Mikšíková. Speciální cenu bezlepkového Zdeňka Trčálka obdržela Jana Vacková. Ceny vytvořila sama vítězka za pomoci stovek malých korálků a zároveň vyhlásila téma dalšího ročníku. Už teď mohou všichni přemýšlet, co dobrého připraví, když se řekne: cokoliv jedlého v jedlém obalu. Největší sousta se ale připravují na divadelním jevišti. Na těch si pochutnají desetitisíce spokojených diváků.