Září 2005

Ředitel Igor Stránský: Dělat jen řídícího je nuda

Když se řekne Slovácké divadlo, znalcům divadelního umění se vybaví celá řada úspěšných a objevných inscenací z poslední doby – za všechny uveďme inscenace Maškaráda režisérky Oxany Smilkové či Liška Bystrouška J. A. Pitínského. Diváckým hitem byly a jsou Rychlé šípy, které se dočkaly již přes dvě stě repríz, muzikál Donaha! v režii a choreografii Radka Balaše, velmi úspěšnou je i Maryša. Režisérem poslední jmenované inscenace je stejně jako ředitelem divadla Igor Stránský. Jak sám říká, „u divadla je už nějaký pátek...”

Božek Tomíček v hlavní roli nové komedie na Malé scéně

Od pondělí 26. září uvádí Malá scéna Slováckého divadla novou komedii. Její název O pejskovi a mačičke by mohl napovídat, že půjde o inscenaci určenou pro nejmenší diváky, ale opak je pravdou. To už však vysvětlí Božek Tomíček, který spolu s Annou Slezákovou a pod režijním vedením Ivy Bendové hraje hlavní roli.

Anna Slezáková v hlavní roli nové komedie na Malé scéně

Malá scéna Slováckého divadla ožije od 26. září novou hrou. Režisérka Iva Bendová studuje s Božkem Tomíčkem, Annou Slezákovou – Mikovou a Mírou Zavičárem komedii O pejskovi a mačičke. Diváci se poznají s obyčejným manželským párem, kde on je Čech a ona Slovenka. Na první pohled spolu manželé řeší obyčejné starosti. Postupně ale na povrch vyplouvají zajímavé novinky, o kterých neměl ani jeden z manželů zdání. Jak se na premiéru komedie O pejskovi a mačičke těší představitelka hlavní ženské role Anna Slezáková – Miková?

Nová komedie na Malé scéně

Slovácké divadlo hlásí další premiéru Malé scény. K úspěšným komediím Rychlé šípy, Zase jsem se umýval zbytečně a Autobus na lince 21 přibude 26. září další. Nese název O pejskovi a mačičke a jakkoliv by se mohlo zdát, že půjde o převyprávěnou knížku Josefa Čapka, diváky čeká překvapení.

Stránky