Květen 2006

Irena Vacková: Chtěla bych ochutnat tučného tuleně<br>Jiří Hejcman: Závodně levituji

Připravovat rozhovor s herci bývá někdy obtížné. I když se tváří vážně, vtipkují a vy nevíte, kdy mluví pravdu a kdy si z vás dělají legraci. Při rozhovoru k novince Slováckého divadla Vycucnutí to bylo těžké dvojnásobně. Herci Irena Vacková a Jiří Hejcman hrají v komedii Mariana Pally dvojici, která z čistajasna vypadne z letícího letadla a padá a padá dolů. To je samo o sobě tak absurdní, že se dalo čekat, že v podobném stylu si budou herci i povídat. Potvrdilo se to. Premiéra začíná v sobotu 3. června v tradičních 19:30.

Divadlem proletí Vycucnutí

V sobotu 3. června bude mít ve Slováckém divadle světovou premiéru další hra Mariana Pally s názvem Vycucnutí. Zpracování se i tentokrát ujal Pallův dvorní režisér Ladislav Pešek a slibuje, že u Vycucnutí bude hodně veselo těm, kteří se chtějí bavit a milují absurdní humor.

Rychlé šípy bez elektřiny

Komedie Rychlé šípy zažívala celý minulý týden maratón. Hrála se ve Zlíně, v Napajedlech, ale i doma v Uherském Hradišti. Jedno z představení poznamenala drobná komplikace. Uprostřed představení ve Zlíně přestala jít elektřina. Herci se tak ocitli téměř na deset minut bez proudu a nezbývalo jim nic jiného, než improvizovat.

Co způsobilo kolaps telefonních linek? Divadlo!

Desátého v každém měsíci se situace opakuje. Ve Slováckém divadle začíná předprodej vstupenek a nejenom, že elektronická pošta je zahrnuta maily, nápor zažívají i telefony. „Situace je složitá. Nápor na telefonní linky je takový, že se nám hovory častokrát přerušují,” vysvětluje Marcela Trčálková z programového oddělení Slováckého divadla. Co je hlavní příčinou kolapsu?

Anna Pospíchalová: Smála jsem se na jevišti tak, že to nešlo zastavit

Na první pohled působí herečka Anna Pospíchalová vážně. Kdo ji ale trochu zná, ví, že s ní v zákulisí šijí všichni čerti. Její kolegové ze Slováckého divadla by mohli vyprávět o aerobických rozcvičkách v Lišce Bystroušce, o nečekaných improvizacích v komedii Slaměný klobouk a o dalších situacích. Mladá paní se ale rozhodla své první divadelní angažmá opustit. Hlavním důvodem je potomek, který se jí a manželovi Jiřímu narodí v polovině června. „Rozhodování odejít ze Slováckého divadla bylo hrozné a trvalo to dlouho,” přiznává.

David Vaculík: Táta říkal, že jsem byl vždycky divný

David Vaculík je prototypem idolu. Je pohledný, milý a v nejlepším mimopražském divadle obsazovaný do rolí sympaťáků. Ať je to Jindra Hojer v Rychlých šípech, mladík se smetanovými dorty v komedii Klub sebevrahů či Ethan Girard v muzikálu Donaha! Právě posledně jmenovaný titul přinesl jemu i Slováckému divadlu velkou popularitu. „Nedávno se seběhly u doktora sestřičky, aby si mě prohlédly,” říká s úsměvem.