Říjen 2006

Zeptejte se herců z muzikálu Sugar na cokoliv!

Poslední dny zbývají do slavnostní premiéry muzikálu Sugar (Někdo to rád horké). Slovácké divadlo se doslova proměnilo v dům, který hraje, tančí a zpívá. Na jevišti režisér Radek Balaš připravuje herecké scény, ve foyer se herci učí náročná stepařská čísla, ve studiu jejich kolegové studují pěvecké party. „Chceme být dokonalí,“ přiznává představitelka titulní role Alexandra Vronská.

Vaculík: Rychlé šípy vznikly pod vlivem burčáku

Rozhovor uveřejněný na stránkách MF Dnes v sobotu 21. října S hercem Davidem Vaculíkem o zkoušení komedie Rychlé šípy, focení s Hanou Hegerovou a nervozitě před televizním natáčením. Hraje jednu z hlavních rolí v muzikálu Donaha!, vytvořil titulní postavu u J. A. Pitínského v inscenaci Bratři Karamazovi, ale pro diváky zůstane především Jindrou Hojerem z komedie Rychlé šípy. Před šesti lety se divadelní podoba slavných komikových příběhů Jaroslava Foglara hrála ve Slováckém divadle poprvé, dnes slaví neuvěřitelnou 250. reprízu. Během té doby se z herců staly hvězdy. „V Novém Jičíně jsem před divačkami musel utéct do sprchy a držet dveře zevnitř, aby na mě nemohly,“ vzpomíná herec Slováckého divadla David Vaculík.

Rychlé šípy - večer plný překvapení

Hejtman zlínského kraje Libor Lukáš, starosta Uherského Hradiště Libor Karásek, živoucí legenda Jindra Hojer, Bolek Polívka, ale především téměř čtyři stovky diváků přišly v pátek do Slováckého divadla, aby se zúčastnily vyvrcholení oslav 250. reprízy komedie Rychlé šípy. Jubilejní představení bylo plné překvapení. Starosta Uherského Hradiště vystoupil jako bratr zrádného Štětináče, herci přišli s novými vtipy a diváci všechno odměňovali dlouhými aplausy. "Bylo poznat, že v hledišti sedí diváci, kteří už Rychlé šípy viděli. Smáli se totiž už před tím, než jsme dokonočili vtip. Proto jsme pro ně vymýšleli nové situace, ale mnohokrát se stalo, že jsme tak překvapovali i sami sebe," poodhaluje dění v zákulisí představitel Dlouhého Bidla Josef Kubáník.

Cirkus plný nostalgie

Rozhovor s autorem hry Modrá, modrá, modrá uveřejněný v MF Dnes 14. října. Maďarský dramatik Zoltán Egressy u nás zdomácněl. Jeho hra Portugálie, v níž kritika i diváci dobře poznali i českou rozbředlost postkomunistického venkova, tu oběhla takřka současně čtyři divadla. Nyní se Egressy vrací: Slovácké divadlo v Uherském Hradišti uvedlo jeho kus inspirovaný cirkusem Modrá, modrá, modrá a pražské Dejvické divadlo chystá text z fotbalového prostředí nazvaný Šťovík, pečené brambory.

Rychlé šípy oslavují 250. reprízu!

Rychlé šípy Roberta Bellana jsou neúspěšnější komedií Slováckého divadla za celou dobu jeho dvaašedesátileté historie. V pátek 20. října oslaví 250. reprízu. Bylo o nich napsáno mnoho – s kým se kde potkali, jakou cenu si odnesli, komu pomohli, co všechno se od premiéry roku 2000 přihodilo. Dnes přinášíme dvě zajímavosti, které hercům vyrazily dech.

Předplatné? Už je to tady!

Po dlouhých měsících tajností představilo Slovácké divadlo tituly, které diváky čekají v příštím roce. Už teď je jasné, že rok 2007 bude na uherskohradišťských divadelních prknech ve znamení výrazných osobností. A majitelé předplatní je všechny uvidí jako první.

Martin Vrtáček: Bude ze mě milionář

Rozhovor uveřejněný na stránkách MF Dnes 7. října Martin Vrtáček je jedním z nejobsazovanějších herců Slováckého divadla. Má na svém kontě role světového repertoáru, několik cen popularity, ceny kritiků, byl nominován na cenu Thálie. Diváci jej milují ve vážných rolích, ale hlavně v komediích. Tento týden začal zkoušet roli milionáře Sira Fieldinga v muzikálu Sugar. Do uherskohradišťského divadla se totiž vrátil režisér Radek Balaš a pro diváky připravuje další muzikálový hit.

Alexandra Vronská: Muzikál Sugar bude bomba!

Když jsme s Alexandrou Vronskou připravovali tento rozhovor, bylo v divadle veselo. Na jevišti probíhala herecká zkouška, ve foyer se její kolegové učili náročná stepařská čísla, ve studiu další herci studovali pěvecké party. Ze Slováckého divadla se zkrátka stal dům plný muzikálu. Ano, režisér Radek Balaš se vrhl naplno do práce na novince jménem Sugar (Někdo to rád horké). Jelikož jeho předchozí tituly Šakalí léta či Donaha! patřily k vrcholům uplynulých sezón, dá se očekávat, že nejinak tomu bude i tentokrát. A zmiňovaná Alexandra Vronská bude hrát titulní roli.

Konečně! Divadlo začíná prodávat vstupenky na Sugar

Úterý 10. října bude v pokladně Slováckého divadla opět náročné. Přesně v osm hodin ráno začne předprodej na listopadová představení. V nabídce však tentokrát nejsou jen další reprízy muzikálu Donaha! či komedie Rychlé šípy. Prodávat se začnou i vstupenky na dvě novinky – komorní hru Léto v Laponsku a nový muzikál s názvem Sugar (Někdo to rád horké).

Stránky