Říjen 2007

Divou Báru odvysílá televize na Štědrý večer

Česká televize natočila v září inscenaci Divá Bára Slováckého divadla. V těchto dnech, kdy vznikalo vánoční vysílací schéma, se v Praze rozhodovalo, kdy bude inscenace zařazena na obrazovky. „Česká televize tomuto pozoruhodnému dílu věnuje nejsvátečnější čas celého roku – diváci ji mohou vidět na Štědrý večer v hlavním vysílacím čase na ČT2,“ prozradil dramaturg televize Marek Hlavica.

David Vacke online

V pondělí měla na Malé scéně premiéru komedie Šťovík, pečené brambory. Její děj diváky zavedl mezi tři fotbalové rozhodčí. Jak novinka vznikala? Co všechno se museli herci naučit? A jaké zkušenosti mají s fotbalem sami divadelníci? Na tyto a mnohé další otázky bude ve středu od 16.00 hodin odpovídat režisér David Vacke na www.scena.cz Otázky můžete pokládat už teď. Celý rozhovor pak objevíte na tomto místě.

Vzpomínka...

23. října nás po dlouhé těžké nemoci opustila ve věku 42 let dlouholetá maskérka Martina Michálková. Věnovali jsme jí tichou vzpomínku.

Anketa

Slovácké divadlo položilo osobnostem regionu otázku: „Na jaký titul v roce 2008 se nejvíc těšíte?“ Jak odpovídaly?

David Vacke: třeba někdo uplatí představitele Othella

Rozhovor byl uveřejněný 26. října ve Slováckém deníku Publiku Slováckého divadla není David Vacke neznámý - většina diváků si jej spojuje s postavou Mirka Dušína, kterého hraje už sedm let. Čas od času však zasedne i na režisérské místo a pod jeho vedením vznikají zajímavé inscenace. Před dvěma lety se jako režisér představil při uvedení komedie Klub sebevrahů, nyní s trojicí herců uherskohradišťského divadla připravuje další novinku. Půjde o inscenaci hry Šťovík, pečené brambory, jejíž premiéra je naplánovaná na poslední říjnové pondělí. Děj diváky zavede mezi tři fotbalové rozhodčí.

Jan Horák: Ladislav Mrkvička do mě zuřivě bušil pěstmi

Rozhovor s novým členem Slováckého divadla Janem Horákem o potížích s pohybem, Věře Galatíkové a o přípravě nové hry. Byl uveřejněn 23. října v MF DNES. Když pětadvacetiletý absolvent pražské DAMU Jan Horák vzpomíná na své pedagogy na DAMU, zásadně přidává slovo paní, nebo pan. Nemá televizi a je mu jedno, že jeho kolegové z ročníku točí seriály. On chtěl k divadlu a jeho sen se mu splnil. Brzy se divákům představí ve své první velké roli v profesionálním angažmá. Bude jí Pomezní rozhodčí v připravované komedii Šťovík, pečené brambory. Premiéra proběhne v pondělí 29. října na Malé scéně Slováckého divadla.

Jaké to bylo, když se hrály Rychlé šípy zdarma

„Stojíme u divadla už od půl desáté, aby se na nás dostalo se vstupenkami. Chápejte, když přijedete z Brna, nechce se vám zase odjet domů,“ řekl Robert Žďárský, jeden z prvních diváků, kteří se v neděli dočkali volných vstupenek na komedii Rychlé šípy, jež se hrála jako dárek města občanům k 750. výročí založení královského města Uherské Hradiště.

Stránky