Prosinec 2009

Zjistili jsme, jak si přivydělávají herci Slováckého divadla. Je to šok!

Nejúspěšnější muzikál Slováckého divadla všech dob Donaha! o šestici nezaměstnaných, kteří si přivydělávají striptýzem, poskytuje hercům nejrůznější příležitosti ke zviditelnění se i mimo divadelní prkna. Našemu týdeníku se jako jedinému podařilo získat fotografie, u kterých by byli umělci nejradši, kdyby je jejich fanynky nikdy neviděly. David Vaculík se totiž rozhodl pro kariéru profesionálního striptéra a Tomáš Šulaj obráží reklamy na spodní prádlo.

Starosta Uherského Hradiště rezignuje – stane se hercem

Říká se, že politikové musejí být dobrými herci, aby přesvědčili veřejnost, že oni jsou ti praví. Ve své politické kariéře se to několikrát podařilo i starostovi Uherského Hradiště Liboru Karáskovi. Jeho dovednosti došly tak daleko, že v naprosté tajnosti s ním začal vyjednávat ředitel Slováckého divadla Igor Stránský. V plánu je starostova rezignace a následné angažmá v uměleckém souboru. Herci se bouří.

Jaké budou herecké vánoce?

Ve Slováckém divadle se ze všech sil pracuje na dvojici nových inscenací - hře plné intrik s názvem Emilia Galotti a něžné komedii o neobvyklém přátelství mladého muže a staré dámy Harold a Maude. Vánoční svátky ale zkoušení na čas zastaví. Jak budou nejkrásnější svátky roku slavit představitelé titulních rolí?

Tomáš Šulaj: Chodím se s dárky těšit

Jakmile jakýkoliv režisér obsadí herce Tomáše Šulaje, bude mít jistotu, že téměř čtyřiatřicetiletý sympaťák přiláká do hlediště davy diváků. Patří mezi nejoblíbenější tváře Slováckého divadla. Publikum jej obdivuje jako Jerryho v muzikálu Donaha!, za nějž získal cenu Thálie či jako Nicka Cartera v muzikálu Adéla ještě nevečeřela, za kterého byl na Thálii nominovaný. Nejnověji jej mohou vidět v titulní roli slavného Obchodníka s deštěm. Před blížícími se svátky se ale chce zastavit, užít si vánoce s rodinou a k úvahám o dárcích říká: „Udělá mi radost každá maličkost."

Předvánoční rozhovor s Tomášem Šulajem uveřejnila MF DNES.

Jak se zkouší divadlo s Květou Fialovou

„Budeme projíždět třetí obraz, prosím, aby se na jeviště připravila paní Fialová a Jožka Kubáník," rozléhá se po hereckých šatnách Slováckého divadla hlas inspicientky. Vzápětí na scénu přichází legenda Květa Fialová a rozehrává herecký koncert, který bere dech. Tak vypadá jedna ze zkoušek inscenace hry Harold a Maude, kterou připravuje tým režiséra Igora Stránského.

Pavlína Vašková v roli ošklivého káčátka (recenze)

Někteří teatrologové ještě nezaregistrovali, že vedle staršího překladu Obchodníka s deštěm Richarda Nashe z pera Milana Lukeše hrál se už v Praze, Brně a nejnověji v Uherském Hradišti převod nový - od Jiřího Joska. O něm je známo, že do jazyka blízkého člověku v novém tisíciletí umí přebásnit i Romea a Julii nebo Hamleta. Jeho Obchodníka poznáte podle toho, že zaklínače Starbucka přejmenoval na přiléhavějšího Starmana. Chválím Igora Stránského, že pro Slovácké divadlo vybral nejenom modernější, ale i lepší českou verzi.

Recenzi J. P. Kříže uveřejnil deník Právo

Divadlo má další přírůstek

Herečka Tereza Novotná-Mikšíková se stala maminkou. 8. prosince porodila v Uherském Hradišti dceru Mariku. Holčička měřila 50 cm a vážila 3600 gramů. Šťastná maminka poslala následují slova. „Jak se cítím? Na to fakt slova ještě nikdo nenašel! A není to fráze, holá pravda. Nejbližší tomu jsou slova: zázrak, záplava nevyslovitelné lásky, vůně, štěstí... Ne, furt je to málo, čerstvě zamilovaný člověk se vznáší, necítí zem pod nohama, takto by se to tomu taky dalo přirovnat." Návštěvníci webu Slováckého divadla mají jako první možnost vidět fotky krásné holčičky a všichni jí i rodičům přejeme, aby spolu byli zdraví a šťastní.

Pavel Majkus: Člověk by nikdy neměl zůstat na dobyté metě, ale stále zkoušet něco nového

Představíme-li Moravana, hned nám většinou naskočí člověk srdečný, s kladným vztahem k přírodě, hudebně a tanečně nadaný. A právě takový je Pavel Majkus, herec Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Setkali jsme se v pražském Divadle v Dlouhé, kam přijel soubor hostovat se svou úspěšnou inscenací NAŠI FURIANTI. Takže je jasné, že řeč přišla nejprve na ně...

Rozhovor Jany Soprové s Pavlem Majkusem pro internetový kulturní portál Scéna.

Stránky