Červen 2012

Co když bude pršet?

Od pondělí 25. června probíhá na obou jevištích Slováckého divadla přehlídka nejoblíbenějších titulů Finální smršť. Začala představením na Malé scéně Konkurz podle Gröhholma a bude pokračovat až do příštího pondělí, kdy divadelníci zahrají (podobně jako o den dříve) komedii Rychlé šípy v Amfíku Bukovina v Popovicích. Co když ale počasí připraví jiné podmínky než by si divadelníci i diváci přáli?

Předprázdninová recese – Jitka Josková oslaví narozeniny s gorilou v zoo

Jestli se něčeho ve Slováckém divadle nebojí, tak jsou to bláznivé akce, recese všeho druhu a neuvěřitelné nápady. „Nejsme to kamenné, vážené divadlo, které se bojí udělat si ze sebe legraci. Naopak, jsme hraví a baví nás to,“ říkají v divadle a nápad, který se rozhodli zrealizovat tuto sobotu, jim dává zapravdu. Herečka Jitka Josková totiž oslaví 30. narozeniny spolu s čerstvě čtyřicetiletým gorilím samcem Bossem ve zlínské zoologické zahradě.

Herec David Vaculík: S některými kolegy musím být ve střehu

Herec Slováckého divadla David Vaculík patří mezi největší rekordmany uměleckého souboru. Hraje totiž v těch nejúspěšnějších inscenacích, které v téměř sedmdesátileté historii divadla vznikly. Ať jde o Rychlé šípy, muzikál Donaha!, nebo bláznivou komedii 1+2=6 (Jeden a dvě je šest), která právě dnes slaví 5. narozeniny. Jaké to je? A co všechno si herci během hraní mohou dovolit? Třeba vás rozhovor s Davidem naláká na dnešní 82. reprízu.

Divadelníci dnes zazáří na prestižním festivalu

I letos se do Hradce Králové v těchto dnech sjíždějí nejlepší divadelní soubory z celé Evropy, aby se představily se svými pozoruhodnými inscenacemi během XVIII. ročníku mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů. Uherské Hradiště bude mít své zastoupení, jak už je v posledních letech zvykem pravidelně, také. Divadelníci dnes večer zahrají Denní dům, noční dům režiséra Radovana Lipuse.

Divadlu se daří: Z 3000 vstupenek zůstalo v prodeji 80

I na konci sezóny, kdy se diváci kvůli hezkému počasí příliš do divadel nehrnou, mohou ve Slováckém divadle slavit. Akce nazvaná Finální smršť, která začíná v pondělí 25. června, je mezi diváky tak úspěšná, že z téměř 3000 vstupenek je jich v tuto chvíli volných už jen 80! Během jednoho týdne divadelníci uvedou divácky nejoblíbenější tituly. (Čtěte i další článek: Na Finální smršť seženete ještě 80 vstupenek)

Stránky