Únor 2019

VIDEO: Nejnovější kus Slováckého divadla, Kosmické jaro

Groteskně-nostalgickou hru vesmírného rozměru českého autora a spoluzakladatele legendárního pražského Činoherního klubu Ladislava Smočka Kosmické jaro jsme v premiéře uvedli v sobotu 2. února. Inscenace je druhým titulem předplatného na rok 2019, které je právě v prodeji, a letos se nese v duchu sloganu "Přijďte na kus!". Režie se ujal ředitel divadla Michal Zetel. Na videopozvánku k inscenaci se můžete podívat přímo zde

Kříž u potoka příští týden naposledy!

Kříž u potoka se příští týden rozloučí s uherskohradišťským jevištěm! Poslední možnost zhlédnout ve Slováckém divadle jedinečný kus bude v úterý 5. března od 18 hodin. Milostné drama Karoliny Světlé z roku 1868 nastudoval se souborem režisér Martin Františák a inscenace se setkala s nadšenými diváckými i kritickými ohlasy. Vstupenky na poslední uherskohradišťskou reprízu jsou stále k dispozici a rezervovat si je můžete přímo zde

ANKETA: Králova řeč končí. Jak budou na úspěšnou inscenaci vzpomínat herci?

Jak jsme vás již informovali, jednou z inscenací, která se letos s jevištěm Slováckého divadla rozloučí, bude i Králova řeč. Strhující drama o překonávání osobní lidské slabosti na půdorysu královského údělu patřilo k divácky nejúspěšnějším titulům roku 2017 a nezřídka se stávalo, že publikum herce odměnilo potleskem vestoje. Na repertoáru se inscenace udržela více než dva roky a se souborem ji nastudoval režisér a dlouholetý ředitel Slováckého divadla Igor Stránský. Herec a představitel koktavého krále Bertieho Pavel Hromádka byl za svůj výkon nominován na prestižní Cenu Thálie. Derniéra je naplánována na 31. květen. Jak budou na oblíbený kus vzpomínat jeho protagonisté, čtěte v následující anketě.

Chicago vybralo deset tanečnic, tanečníka žádného

Více než stovka uchazečů o role v připravovaném muzikálu Chicago dorazila v polovině ledna do Uherského Hradiště z celé České a Slovenské republiky od Karlovách Varů až po Bratislavu. Komise tvořená režisérkou Lindou Keprtovou, ředitelem divadla Michalem Zetelem, dramaturgyní Ivou Šulajovou, choreografkami Hanou Achilles a Jitkou Adamíkovou a korepetitorem Josefem Fojtou byla nakonec nekompromisní.

Zaráz a bez oficialit

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti a Městské divadlo ve Zlíně potřetí uspořádaly přehlídku svých inscenací rázovitě nazvanou Zaráz. Žádné oficiality, po třech představeních z každého divadla ve třech dnech. A o každém debata. Přečtěte si recenzi divadelního kritika Josefa Hermana, kterou zveřejnily Divadelní noviny

Šimon Caban začal ve Slováckém divadle připravovat autorskou hru Kocourkov-Brod

Autorskou hru nazvanou tajuplně Kocourkov-Brod začal v úterý 19. února ve Slováckém divadle připravovat režisér Šimon Caban. "Nazval jsem to komickou operou, kde není nikomu moc do zpěvu o věcech, kterým by bylo nekorektní se smát," řekl režisér. Premiéra je naplánována na 13. duben.

Svěcení Kosmického jara v Uherském Hradišti

"Krátce po třídenní přehlídce Zaráz, na které se Slovácké divadlo v Uherském Hradišti a sousední Městské divadlo Zlín už třetím rokem prezentují svými nejúspěšnějšími tituly, měla v Hradišti v režii Michala Zetela premiéru inscenace hry Ladislava Smočka Kosmické jaro. Jde o mimořádnou událost v několikerém smyslu," píše divadelní kritik Josef Mlejnek ve své recenzi na nejnovější kus Slováckého divadla. Celou recenzi, kterou zveřejnily tento týden Divadelní noviny, si přečtěte zde.

AUDIO: Dramaturgyně Iva Šulajová hostem Českého rozhlasu

Dramaturgyně Slováckého divadla Iva Šulajová byla ve čtvrtek 14. února hostem v pořadu Rendez-vous Českého rozhlasu Zlín. S moderátorem Pavlem Vackem si povídala o inscenaci Kosmické jaro, která měla premiéru na začátku února a se souborem ji nastudoval ředitel divadla Michal Zetel. Celý rozhovor si můžete poslechnout přímo zde.

Vstupenky na Chicago již v prodeji!

Slovácké divadlo začíná pozvolna připravovat jednu z nejočekávanějších událostí sezóny, slavný americký jazzový muzikál Chicago. Režie se ujme Linda Keprtová, která bude se souborem spolupracovat poprvé. "Na spolupráci se souborem Slováckého divadla se těším moc. Všechny návštěvy a kontakty, které zatím proběhly, byly moc příjemné, srdečné, moravská rovina se na mě usmívala při každé návštěvě. A protože mám v tomto regionu i mnoho přátel, těším se na pobyt v Hradišti i z čistě osobních důvodů," uvedla režisérka. "O muzikál je už nyní obrovský zájem, a proto jsme do programu zařadili mimořádnou reprízu na konec června," doplnil ředitel divadla Michal Zetel. Vstupenky jsou již k dispozici a zakoupit je můžete v pokladně Slováckého divadla nebo přímo zde.

Stránky