Březen 2022

Tipy na duben

Slovácké divadlo nabídne v průběhu dubna tři své divácky úspěšné inscenace a jeden originální autorský pořad takzvaně „na volnou kasu“. Diváci si mohou užít Její pastorkyňu nebo třeba Na pohovce Jožky Kubáníka s hostem Ondřejem Brzobohatým.

Režisér a herci Kočky v oreganu

Krakonoš Peterka by oslavil stovku. Ve Slováckém se ocitl omylem

Před několika dny uplynulo 100 let od narození populárního českého herce Františka Peterky. Proslavil jej Krakonoš ve večerníčku Krkonošské pohádky, svůj především komediální talent dokázal i v mnoha filmech: Jáchyme, hoď ho do stroje,  Zítra to roztočíme, drahoušku nebo v seriálu Arabela. Svou hereckou pouť začal ve Slováckém divadle.

František Peterka patřil do uměleckého souboru Slováckého divadla

„Přece tu nebudeme jako na schůzi,“ řekl před 30 lety Václav Havel a sedl si na jeviště

Je to právě třicet let let. 27. března 1992 přijel na Uherskohradišťsko tehdejší československý prezident a dramatik Václav Havel. I když program jeho dvoudenní návštěvy regionu byl nesmírně nabitý, našel si čas na setkání se členy souboru Slováckého divadla a jeho tehdejším ředitelem Igorem Stránským.

Václav Havel v roce 1992 odchází ze Slováckého divadla

Teror: divadelní událost se bude hrát přímo u soudu

Slovácké divadlo právě v těchto dnech začalo připravovat unikátní inscenaci. Pod režijním vedením Petra Smyczka zkouší šestice herců celosvětově ceněnou hru s názvem Teror. V čem je unikátní? Napínavé soudní drama uvede divadlo přímo v soudní síni Okresního soudu v Uherském Hradišti a sami diváci budou rozhodovat, zda je obžalovaný vinen.

Inscenační tým nové divadelní události Teror

Pavlína Hejcmanová: „Začala jsem číst komedii a pak s pláčem odhodila scénář“

Slovácké divadlo připravuje další novinku, hru současného ceněného britského autora Torbena Bettse Kočka v oreganu. Roli intelektuálně založené Emily, která se s manželem a dětmi nastěhuje do nové čtvrti, ztvární Pavlína Hejcmanová. „V té inscenaci rozhodně bude pořád o čem hrát,“ říká.

Pavlína Hejcmanová se těší na novou roli

Stránky