Březen 2006

Tomáš Šulaj: Thálie se mi líbí, barvou nám vyhovuje do domu

Thálie už je na Slovácku. Tomáš Šulaj ji v neděli nad ránem přivezl přímo z pražského Národního divadla do Uherského Hradiště. Playboy slováckých prken okouzlil porotu jako Jerry Lukowski v hitu posledních měsíců muzikálu Donaha! Šulaj je doposud jediným hercem slováckého regionu, kterému se nejen podařilo probojovat se do úzké nominace, ale zároveň ocenění ukořistit.

Dušek: Letím a nedopadám

Rozhovor s režisérem inscenace Skleněný zvěřinec uveřejněný v MF Dnes 18. března Režisér Zdeněk Dušek zkoušel ve Slováckém divadle hru Tennesse Williamse Skleněný zvěřinec. Necelý týden před premiérou, která se měla konat dnes, se jedna z hlavních představitelek Jaroslava Tihelková vážně zranila. Při generální zkoušce spadla z jeviště a zlomila si patu. Zdeněk Dušek se tak dostal do nepříjemné situace, kdy ho čeká tříměsíční pauza. „Ještě nikdy se mi nic podobného nestalo. Je ve mně nejistota a smutek.”

A máme to!

Cenu České televize za vítězství v divácké soutěži při udílení cen Alfréda Radoka za rok 2005 získala inscenace Donaha! Slováckého divadla Uherské Hradiště. Děkujeme všem, kteří poslali své hlasy!

Donaha! je mezi pěti nejlepšími inscenacemi loňského roku

Na začátku ledna vyhlásila agentura Aura-Pont diváckou cenu pro nejlepší divadelní inscenaci České republiky. Do ankety, která probíhala od 1. ledna do 28. února na webových stránkách, telefonickou a korespondenční formou, bylo diváky přihlášeno celkem 250 inscenací, jež měly premiéru v uplynulém roce. Mezi pět titulů s nejvyšším počtem hlasů se probojoval i muzikál Donaha! Slováckého divadla.

Stránky