Duben 2009

Carmen mě dojímá a strhává

Muzikál Carmen, dramatický příběh o osudové vášni a věčné touze po lásce, nasadilo do repertoáru Slovácké divadlo. Inscenaci nastudovala mladá režisérka Hana Mikolášková. Uherskohradišťský muzikál je zcela odlišný od muzikálu, který má na programu Hudební divadlo Karlín. Zatímco pražská scéna se nechala inspirovat původní americkou operou, Carmen v podání uherskohradišťského divadla je prvotinou skladatele Ondřeje Brouska a textaře Pavla Cmírala. Dosud ji uvedlo pouze pražské Divadlo Na Fidlovačce. „Carmen je možné vidět z mnoha různých úhlů pohledu, a ten, který nabízí Ondrova hudba, si v mých představách přímo koledoval o to, abych jej s herci Slováckého divadla nastudovala,“ uvedla režisérka.
Rozhovor uveřejnila 28. dubna MF DNES

Jak vidí Carmen recenzent David Kroča

Po komorní aktovce Křídlo se nyní soubor Slováckého divadla pustil do muzikálového žánru. Hostující režisérka Hana Mikolášková tu nastudovala muzikál Carmen, který před šesti lety poprvé uvedlo Divadlo Na Fidlovačce. Muzikál s hudbou Ondřeje Brouska, libretem Kláry Špičkové a Juraje Deáka a písňovými texty Pavla Cmírala v Uherském Hradišti viděl a následující recenzi pro Český rozhlas stanici Vltava připravil David Kroča.

Co se dozvěděli diváci pořadu Sama doma?

Herečka Irena Vacková a dramaturgyně Slováckého divadla Hana Hložková byly v pátek hosty pořadu Sama doma. Jak vzpomínaly na přípravu inscenace hry Lenky Lagronové Křídlo? Co připravují do budoucna? To a mnohé další najdete po kliknutí na následující odkaz. Návštěvě z Uherského Hradiště je věnováno vysílání po cca 33. minutě. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/309281381950424-sama-doma/

Konkurs

Slovácké divadlo vyhlašuje konkurz na obsazení dětských rolí do inscenace Naši furianti. Přihlásit se mohou děti ve věku od šesti do dvanácti let.
Výběrové řízení se uskuteční v pátek 24. dubna 2009 ve 13.30 hodin na jevišti Slováckého divadla.

Pod křídlem minulosti

Inscenace hry Lenky Lagronové Křídlo ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti pojednává o lidské samotě a o neviditelných silách, v nichž jsme všichni lapeni. I přes značnou skepsi dává hra naději, že člověk není úplně ztracen. A také, že nové české drama má stále své místo na činoherním jevišti.
Recenzi Libora Vodičky na inscenaci hry Křídlo uveřejnily Literární noviny 20. dubna.

Slovácké divadlo v pořadu Sama doma

Před měsícem měla ve Slováckém divadle premiéru inscenace nové české hry Křídlo. Režisér Radovan Lipus je však podepsán i pod Pýchou a předsudkem, jež bude tento pátek uvedena naposledy. Co mají oba projekty společného? V čem se liší? Televizní diváci se to mohou dozvědět v pátek 24. dubna po 12.30 hodině. Hosty pořadu Sama doma, který vysílá první program České televize, bude herečka Irena Vacková a dramaturgyně divadla Hana Hložková.

Režisérka: měla jsem velké štěstí na Carmen

Tragická láska krásné cikánky Carmen a vojáka Josého – to je velké lákadlo Slováckého divadla, které je vynikajícími muzikálovými zpracováními slavných příběhů proslulé. Zítra se nový muzikál Carmen poprvé představí divákům. Za jeho realizací stojí zkušená režisérka Hana Mikolášková. „Je zde hudba, která přirozeně lidi dojímá, tanec, k jehož pochopení není třeba slov, a především – na každém smutném osudu najdete i něco pozitivního či dokonce humorného,“ říká režisérka v následujícím rozhovoru.
Rozhovor uveřejnil Slovácký deník

Jan Horák: V muzikálu jsem se učit vraždit

Sobota bude ve Slováckém divadle patřit novému muzikálu. Tým režisérky Hany Mikoláškové s herci připravuje slavný příběh krásné cikánky Carmen a podle diváckého zájmu je jasné, že i tento muzikál bude patřit k vyhledávaným titulům uherskohradišťského divadla. Hlavní mužskou roli režisérka svěřila mladému Janu Horákovi. Jak si dokáže poradit s novou muzikálovou zkušeností a jak se těší na zájem diváků? I na to odpovídá v následujícím rozhovoru.

Rozhovor uveřejnil týdeník DOBRÝ DEN S KURÝREM

Stránky