Červen 2016

Komedie Nájemníci v září v Uh. Brodě

Brilantní komedii Nájemníci, která je plná omylů a záměn a vypráví o muži, který příjde na vychytralý způsob, jak pohodlně žít z podvodně získaných sociálních dávek, máme na repertoáru už 3 roky. V září s ní pobavíme i diváky v Uherském Brodě. Hrát se bude 1. září od 19.00 hod. v tamním Domu kultury.

Vstupenky jsou již v prodeji. Předplatitelé Slováckého divadla mohou při nákupu požadovat speciální slevu! Dobrý tip na odměnu pro starší školáky za hezké vysvědčení, nemyslíte?

Soutěž: Foťte se s herci!

Léto je za rohem a ve Slováckém divadle jsme se rozhodli prožít je hravě. “Našim hercům se stává, že je během prázdnin zastavují diváci a chtějí se s nimi vyfotit. A tak jsme si řekli, že vyhlásíme soutěž o nejlepší fotku,” říká Markéta Kudeříková z marketingového oddělení divadla...

Herečka Anna Pospíchalová trojnásobnou maminkou!

Zatímco Pavlína a Jiří Hejcmanovi si porodem ozvláštnili Štědrý den a Jitka Hlaváčová Mezinárodní den žen, tak v rodině herečky Anny Pospíchalové se oslavovalo narození miminka na první letní den. V úterý 21. června hodinu po tom, co na severní polokouli nastal letní slunovrat, se Aničce narodil chlapeček, který dostal krásné jméno Benjamin.

Šťastným rodičům gratulujeme a přejeme jim, aby jim Benjamin dělal stejně velkou radost jako jeho starší sourozenci Emilka a Matouš!

Čtyři otázky k Vojnarce pro Jiřího Hejcmana

Vesnické drama Vojnarka, inspirované skutečným příběhem Heleny Benešové, mělo svou první premiéru v roce 1890 v Národním divadle a Alois Jirásek jej věnoval svému příteli J. A. Sládkovi.

U nás ji uvádíme v režii Igora Stránského s Kamilou Zetelovou a Jiřím Hejcmanem v hlavních rolích.
Dnes vám přinášíme rozhovor právě s Jiřím Hejcmanem...


U násZdroj: http://slovacky.denik.cz/kultura_region/jiri-hejcman-i-kolem-me-obcas-pr...

VIDEO: Reportáž o Vojnarce

Tento týden nás čeká hned několik repríz Vojnarky, která má za sebou úspěšnou sobotní premiéru.

Díky reportáži regionální Televize TVS se dozvíte, v čem nachází režisér Igor Stránký souvislost mezi dílem Aloisem Jiráska a současným životem a proč se spolu s dramaturgyní Markétou Špetikovou rozhodli zachovat v inscenaci nářečí. Herečka Kamila Zetelová zase prozradí, jakou myšlenku si ze své první titulní role ve Slováckém divadle odnáší. Více ZDE...

Fotogalerie z příprav Vojnarky

Jak se umí výtvarnice Eva Jiřikovská usmívat na režiséra Igora Stránského, jak to v generálkovém týdnu vypadá v maskérně, co všechno musí zvládnout hrající inspicient, jak se tváří choreografka Ladislava Košíková, když hercům dává připomínky, nebo momentka hluboce zamyšlené dramaturgyně Markéty Špetíkové...

... to vše a ještě mnohem víc vám nabídne fotogalerie z jedné ze zkoušek Vojnarky. Snímky ZDE...

Stránky