Odstartovali jsme sezónu 2018/2019!

Setkáním všech zaměstnanců odstartovala včera, v pondělí 20. srpna, nová sezóna 2018/2019. Ta je v pořadí už třiasedmdesátá. "Prvními poprázdninovými tituly budou ještě na konci srpna dvě reprízy Rychlých šípů, a to na zájezdech v Olomouci a Nedachlebicích. Naostro startujeme první zářijové úterý 4. září, kdy proběhne slavnostní zahájení na domácí scéně, a to komedií Falešné našeptávání v režii Radovana Lipuse, na kterou tímto všechny srdečně zveme," uvedl ředitel divadla Michal Zetel.

Ještě předtím ale divadelníky čeká speciální vystoupení, benefiční koncert pro Uherskohradišťskou nemocnici. "Uherskohradišťská nemocnice po Roku seniora, Roku Výživy, Roku mozku a Roku srdce přichází letos s celoročním projektem Rok dítěte. Stejně jako v předchozích letech je cílem prevence, vzdělávání, benefiční akce i nové přístrojové vybavení. Slovácké divadlo se bude na této akci podílet benefičním koncertem a návštěvníci se tentokrát mohou těšit na oblíbené písničky z muzikálu Hra o pyžama v podání našich herců," uvedl mluvčí divadla a herec Josef Kubáník.

Akce se uskuteční v neděli 26. srpna od 17 hodin na heliportu v areálu Uherskohradišťské nemocnice. V případě nepříznivého počasí se koncert ruší.

První zářijové dny budou v divadle patřit hlavně komediím. "Diváci se chtějí na konci léta především bavit, proto jsme zařadili kromě komedie Falešné našeptávání i další úspěšné tituly 1+2=6, Nájemníci, Úča musí pryč!, Rychlé šípy a Králova řeč," doplnil Josef Kubáník.

Diváky ovšem čeká v polovině září také jedna novinka – Fidlovačka Josefa Kajetána Tyla. Hru, která je posledním titulem předplatného na rok 2017/2018, se souborem nastudoval Michal Zetel. Výpravu k inscenaci vytvořila Eva Jiřikovská, hudba složil Mario Buzzi a pohybové spolupráce se ujal David Strnad. V inscenaci se objeví podstatná část souboru (na snímku) spolu se dvěma mladými hereckými posilami, Pavlem Šupinou a Františkem Maňákem, a také živá kapela. Premiéra je naplánována na sobotu 15. září.