Květen 2016

Marcela Trčálková: Představení už máme naplánovaná na jaro 2017

V červnu Slovácké divadlo čeká rekordních 41 představení. Jak se takové množství dá naplánovat, když má měsíc jen 30 dnů a herci kromě hraní na domovské scéně také natáčejí a účastní se mnoha dalších projektů? Všechno dokáže zvládnout nenápadná žena v zákulisí. Jmenuje se Marcela Trčálková a její profese tajemnice uměleckého provozu je jednou z nejdůležitějších v divadle.

Bohatý život Vladimíra Doskočila

Začátkem tohoto měsíce oslavil jeden z nejvýraznějších herců našeho divadla Vladimír Doskočil krásné jubileum. Ve čtvtek 5. května tomu bylo 70. let, co poprvé předvedl světu své hlasivky, které postupně dozrály a díky nim slýcháme jeho nezapomenutelně zabarvený hlas. Narodil se přímo v centru Uh. Hradiště, v domku na Mariánském náměstí, a i proto má pro "své město" velkou slabost. Jeho dosavadní život byl velmi bohatý. Zmapovat se ho pokusila redaktorka Iva Pašková z Dobrého dne s Kurýrem. Čtěte ZDE...

Vladimíra Doskočila aktuálně můžete vidět například v tragikomickém příběhu Táta, kde ztvárňuje hlavní roli. Vstupenky na dnešní reprízu i ty další rezervujte ZDE...

Festival Setkání Stretnutie dnes večer nabídne naši Cenu facky

Ve Zlíně v těchto dnech probíhá jednadvacátý ročník festivalu současné české a slovenské dramatické tvorby Setkání Stretnutie.
Cílem festivalu je upozornit na aktivní vztahy českých a slovenských divadel a divadelníků, tvůrčích týmů, ukázat výsledky vzájemné spolupráce, vyvolat diskusi o vzájemném dialogu české a slovenské divadelní kultury.
Slovácké divadlo se do této divadelní přehlídky zapojuje dnes večer, tzn. v pátek 20. května, s  kritiky i diváky velmi dobře hodnocenou inscenací Cena facky aneb Gottwaldovy boty.

Večer na psích dostizích - oceňovaná hra i autor

Černou komedii Večer na psích dostizích, kterou plánujeme za necelý měsíc uvést v Klubu Mír, napsal dnes šestatřicetiletý britský autor Matt Charman. Ten se do divadla zamiloval už v osmi letech, kdy zhlédl muzikál Andrewa Lloyda Webbera Fantom opery. Po vystudování anglické literatury chvíli pracoval v automyčce, poté se začal věnovat psaní a produkci...

Igor Stránský se vrhl na svou 90. režii

Bývalý ředitel Slováckého divadla Igor Stránský svůj druhý domov neopouští ani po odchodu do důchodu. Kromě toho, že ho můžete vidět v roli Otaty v inscenaci Kniha o hřbitově, tak se také pustil do své již 90. režie. Připravuje pro diváky klasické české drama Vojnarka od Aloise Jiráska. Na zahajovací zkoušce se netajil svým obdivem k Jiráskově tvorbě. Vojnarkou si tak plní svůj další divadelní sen. Do hlavních rolí obsadil Kamilu Zetelovou a Jiřího Hejcmana. Premiéra je plánována na sobotu 18. června.

Fotogalerie ze zahajovací zkoušky ZDE...

Stránky