Leden 2019

Na kus řeči s Pavlem Šupinou o Kosmickém jaru už zítra!

V roce 2019 jsme pro vás připravili nový besední pořad v Kafé Uprostřed v Uherském Hradišti, který nese název Na kus řeči s Pavlem Šupinou o novém kusu. Tentokrát herec Slováckého divadla Pavel Šupina představí novinku Kosmické jaro v režii Michala Zetela. Pořad, který probíhá formou besedy, se bude konat vždy v pátek před premiérou nové inscenace. Moderátor Pavel Šupina vás seznámí s tvůrci a herci, kteří se na dané inscenaci podíleli, a společně Vám dají nahlédnout pod povrch samotné inscenace. Začátek je zítra v 19 hodin a vstup je zdarma.

Slovácké divadlo uvede grotesku Kosmické jaro

Už tuto sobotu 2. února bude mít premiéru groteska českého spisovatele, dramatika, režiséra a spoluzakladatele legendárního pražského Činoherního klubu Ladislava Smočka Kosmické jaro. Hru z roku 1969, která byla doposud na českých profesionálních scénách uvedena pouze dvakrát, a to v Činoherním klubu v Praze v roce 1970 a 1995, nastudoval se souborem režisér a ředitel divadla Michal Zetel. Článek o připravované novince, který zveřejnil server idobryden.cz, si můžete přečíst zde

Herec Pavel Hromádka: "Zkoušení Kosmického jara mě naplňuje"  

Herec Pavel Hromádka si v novince Kosmické jaro zahraje postavu Pána domu. "Pán domu je člověk starší, nemocný, připravující se na konec tohoto života. Celý život chtěl vědět a zjistit víc, než nabízí dennodenní zkušenost. Asi se zabýval nejrůznějšími duchovními disciplínami. A teď, na konci, chce ještě stihnout odhalit to podstatné," říká herec.

Anketa: Co herci prozradili o novince Kosmické jaro?

Už tuto sobotu 2. února nás čeká premiéra novinky Kosmické jaro v režii Michala Zetela. "Jedná se v podstatě o grotesku, která k divákovi promlouvá v několika rovinách, ale mělo by to být každopádně i vtipné a veselé. Autor hry Ladislav Smoček pracuje podobně jako Čechov a Shakespeare a ve své tvorbě spojuje vysoké s nízkým. A je to herecké divadlo. Hra napsaná v roce 1969 byla už ve své době velmi vizionářská," řekl režisér inscenace Michal Zetel. Co o novince prozradili herci, čtěte v následující anketě!

Předplatné na rok 2019 stále v prodeji!

Předplatné na rok 2019 je stále v prodeji! Letos se můžete těšit na slavný muzikál, oscarové drama, ale i původní českou novinku. Nové předplatné se tentokrát nese v duchu sloganu „Přijďte na kus!“. Prvním kusem v novém roce byla současná lehce absurdní komedie Dva úplně nazí muži v režii Lukáše Kopeckého. Už v sobotu 2. února uvedeme další novinku, groteskně-nostalgickou hru vesmírného rozměru Kosmické jaro v režii Michala Zetela. Předplatné můžete zakoupit v pokladně Slováckého divadla, objednávat online na webových stránkách nebo e-mailem na adrese predplatne@slovackedivadlo.cz. Kompletní informace o předplatném naleznete zde

Komedie Úča musí pryč! oslaví sedmdesátou reprízu!

Neuvěřitelnou 70. reprízu slaví v sobotu 26. ledna úspěšná komedie Slováckého divadla Úča musí pryč! Hru německého autora Lutze Hübnera se souborem nastudoval ředitel divadla a režisér Michal Zetel. Inscenaci divadlo uvádí v netradičním prostoru školní třídy v rámci alternativní dramaturgické linie SLoffÁCKÉ DIVADLO. Inscenace je od premiéry, která se uskutečnila 22. ledna 2018, neustále beznadějně vyprodaná.

"Herec se musí v kostýmu na sto procent cítit," říká dámská krejčová Pavlína Kočvarová

Pavlína Kočvarová je součástí týmu Slováckého divadla od roku 2011. Na starosti má dámskou garderobu a svou práci miluje. "Nejedu do práce, ale jedu do divadla, to je diametrální rozdíl, cítím se tady jako doma. Rodiče divadelníci nikdy nebyli, ale mě to k divadlu z nějakého důvodu táhne," říká.

Stránky