Duben 2023

„Opilci mají vždycky pravdu, říká Anna Davidová

Režisérka Anna Davidová si svou práci pečlivě vybírá. V posledních letech se věnovala především svým dvěma malým dcerám. A její první kroky po rodičovské dovolené směřovaly právě do Slováckého divadla, v sobotu má premiéru inscenace Opilí. „Opilí chtějí hodně vyzrálý, disciplinovaný a vzájemně na sebe slyšící soubor. A ten tady je,“ říká.

Anna Davidová je respektovaná režisérka

Prokletí nefritového škorpiona zahrají herci naposledy

Zazářila mezi sedmi nejlepšími komediemi roku na Grand Festivalu smíchu v Pardubicích, má za sebou čtyřicet repríz, zájezdy po celé republice a vidělo ji přes deset tisíc nadšených diváků. To je Prokletí nefritového škorpiona, brilantní komedie, kterou ve Slováckém divadle režíroval Zdeněk Dušek. Po dvou letech se v červnu s diváky rozloučí.

Inscenace se zařadila mezi sedm nejlepších komedií roku v ČR

Haló, já jsem tady! „O roli Havla jsem si musel říct,“ prozrazuje Viktor Dvořák

Viktor Dvořák se zapsal do širšího povědomí rolí prvního prezidenta České republiky Václava Havla v životopisném snímku Havel režiséra Slávka Horáka. Premiéru měl v roce 2020 – tu festivalovou si odbyl na Letní filmové škole v Uherském Hradišti. Přitom stačilo málo a roli prezidenta by si nezahrál, a to právě kvůli nápadné podobě.

Bývalého prezidenta studoval pečlivě včetně gest

Stránky