Srpen 2015

V pátek Nájemníci, po neděli „Peklo“, v září také Donaha! a 1+2=6… Zajistěte si místa včas!!

Pomalu se blíží první představení v nové divadelní sezóně na domácím jevišti (ve čtvrtek 3. 9. od 19.00 hodin Deník Anne Frankové). Od toho okamžiku budeme opět hrát pro naše diváky téměř denně. I proto, že předplatné do Slováckého divadla vlastní více než 8.000 osob! V těchto dnech a týdnech vrcholí i prodej Studentského a Žákovského předplatného na školní rok 2015/2016. A myslíme i na ty, kteří chtějí přijít k nám jen někdy, bez vazby na předplatné. Až se sezóna naplno rozjede, bude složitější si zajistit v sálu sedadlo. Vhodné období je k tomu právě nyní – protože sezóna ještě v plném proudu není a vstupenek na několik večerů pro diváky bez předplatného je stále ještě relativně dost. Jako na první z nich upozorňujeme na páteční reprízu komedie Nájemníci!

Muzikál Chicago nebude!

Muzikálem Chicago měly vyvrcholit oslavy sedmdesátin Slováckého divadla. Světoznámý titul ale nakonec v původně plánovaném termínu uvést nemůžeme. Způsobilo to několik okolností, z nichž ty první byly velmi radostné. Před prázdninami totiž přišlo několik hereček s oznámením, že čekají miminko…

Igor Stránský: Chraňte značku SD a budete s ní šťastní

Blíží se den, kdy ředitel Igor Stránský předá taktovku svému nástupci Michalu Zetelovi. Tím dnem bude pondělí 31. srpna, poslední den Igora Stránského ve funkci ředitele. V čele Slováckého divadla stál pětadvacet let. Za tu dobu se mu podařilo vybudovat jeden z nejlepších souborů v celé republice. „Vždycky jsem se těšil do práce, dnes poprvé ne,“ přiznal, když se loučil se zaměstnanci divadla. Vyzval je, aby chránili značku Slováckého divadla a byli s ní šťastní."

Dnes vyšlo v tisku: Herci skočili rovnýma nohama do divadla

Týdeník DOBRÝ DEN S KURÝREM uveřejnil tento článek: „Diváci čekají, začínáme!„ I tak by mohl znít povel, který vydal v uplynulých dnech ředitel divadla Igor Stránský. A skutečně – herci Slováckého divadla se ze svých dovolených vrátili daleko dřív, než v jiných divadlech, aby mohli začít zase hrát. Hned druhý den po nástupu, tedy uplynulou sobotu, představili baladu Studna světců na festivalu v Luhačovicích a dnes pobaví diváky Rychlými šípy v Rožnově pod Radhoštěm.

Nová divadelní sezóna začíná!

Veškerý informační, objednávkový a rezervační servis se od dnešního dne rozjel po dovolené znovu naplno! Zítra se sejdou všichni zaměstnanci Slováckého divadla a odstartují první zkoušky. A v sobotu poprvé hrajeme – v Luhačovicích v rámci 17. ročníku přehlídky komorní divadelní tvorby DIVADELNÍ LUHAČOVICE 2015 uvedeme irskou baladu Studna světců. Na domácím jevišti zahájíme novou divadelní sezónu ve čtvrtek 3. září koláží z deníkových záznamů Deník Anne Frankové. Kompletní plán představení na září najdete v sekci PROGRAM. I když nevlastníte předplatné, můžete se k předplatitelům přidat. Ze kterých volných míst lze vybírat zjistíte v sekci E-VSTUPENKY.

Do pokladny od čtvrtku, do divadla již brzy!

Pokladna Slováckého divadla ve čtvrtek 20. 8. zahajuje činnost! Od 15.00 do 18.00 hodin budete moci osobně přijít, od 8.00 hodin ráno můžete vyřizovat telefonické rezervace či získat odpovědi na své otázky. Celé prázdniny jsou v prodeji vstupenky na sedm titulů, které uvedeme mimo předplatné v září a říjnu. Nájemníci - komedie o tom, jak lze po ztrátě zaměstnání být slušně živ ze sociálních dávek nejrůznějšího druhu. Nic ale netrvá věčně a na všechno se jednou přijde. Nezaměstnaný Eric Swan bojuje do posledního dechu a nachází nejrůznější myšlenkové konstrukce, aby množství sociálních dávek ospravedlnil. Jsou bizarnější a bizarnější. Je přesvědčivý. Ale bude to stačit? Nájemníci budou jedním z prvních představení, jež uvedeme v nové sezóně - patří jim páteční večer 4. září, kdy je budeme hrát po pětašedesáté!

V srpnu nás uvidíte v Luhačovicích a v Rožnově p. R.

Prázdniny a čas dovolených jsou v plném proudu. A ještě nějaký čas budou. Avšak ve druhé půlce srpna se život ve Slováckém divadle rozběhne svým obvyklým klokotem. V pátek 21. 8. zahájíme novou divadelní sezónu s pořadovým číslem 71!  Hned v sobotu 22. srpna nás můžete vidět v Luhačovicích, v 19.30 hodin v Lázeňském divadle. Irskou baladou Studna světců v režii Igora Stránského a s hudbou Josefa Fojty zakončíme 17. ročník přehlídky komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice 2015. V pondělí 24. srpna pak přijedeme do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, kde  od 20.00 hodin v amfiteátru Dřevěného městečka (pokud nám počasí nebude přát, pak v Janíkově stodole) uvedeme naši komedii Rychlé šípy a zakončíme tak Valašské divadelní léto 2015. A v konci srpna se velmi pilně budeme věnovat přípravám (divákům skrytým) všech našich titulů tak, abychom od 1. září mohli opět dennodenně nabízet prvotřídní kulturní zážitky i na domácí scéně.