Březen 2021

Slovácké divadlo se stává jednou z prvních obětí koronavirové krize. Snižuje počet kmenových herců

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti zažívá jedno z nejtěžších období posledních let. Kvůli koronavirové krizi přišlo o více než třetinu rozpočtu z tržeb a vedení divadla tak stálo před rozhodnutím, zda úspěšnou scénu de facto zavřít, nebo sáhnout k razantnímu, byť bolestivému opatření.

Divačka chce pomoct divadlu, vyrobila polštářky herců

Jestli něco uherskohradišťským divadelníkům závidí po celé republice, pak je to přízeň jejich diváků. Důkazem může být neobyčejná aktivita paní Venduly, která se rozhodla pomoct svému divadlu opravdu originálním způsobem. Vyrobila dva polštářky s fotkami oblíbených herců a věří, že jejich dražba na Facebooku milované scéně pomůže.

Polštářky je možné vydražit do dnešní půlnoci

„Ví, co po hercích chce, a je fér.“ Co řekli o Lukáši Kopeckém kolegové

Před pár dny vyšel na portále i-divadlo.cz velký rozhovor s uměleckým šéfem Slováckého divadla Lukášem Kopeckým. Mluví v něm o svém vztahu k uherskohradišťské scéně, inscenacím, které režíroval, i k uměleckému souboru. Jak pro změnu vidí oblíbení herci Slováckého divadla svého uměleckého šéfa?

Lukáš Kopecký se "svým" souborem

Lukáš Kopecký: Věděl jsem hned, že chci se zdejšími herci spolupracovat

Divadelní portál i-divadlo.cz zveřejnil rozhovor s uměleckým šéfem Slováckého divadla Lukášem Kopeckým. Jak vzpomíná na první inscenaci, kterou viděl ve Slováckém divadle? Nebo na schůzku s Michalem Zetelem, u které mu tehdejší ředitel nabídl pozici uměleckého šéfa? A proč váhal s jejím přijetím?

Lukáš Kopecký při práci na inscenaci Lichožrouti

Stránky