Říjen 2021

„Ať vás Jesus nepřestane trýznit a zajímat a těšit,“ vzkázal Dan Bárta do Slováckého divadla

Když se řekne Jesus Christ Superstar a Jidáš, většině lidí se vybaví zpěvák Dan Bárta. V pražském divadle Spirála ztvárnil tuto roli v 90. letech a stala se nedílnou součástí jeho hudební kariéry. Při příležitosti premiéry muzikálu Jesus Christ Superstar, která proběhla 9. října ve Slováckém divadle, na své zásadní životní období zavzpomínal. „Jesus je dokonale šedesátková věc a navíc se tohle dílo jednoduše povedlo,“ zamýšlí se, proč rocková opera 50 let od svého vzniku pořád baví lidi po celém světě.

Dan Bárta proslul jako Jidáš v Divadle Spirála

Komedie 1+2=6 po téměř 15 letech končí. Rozloučí se na Silvestra

Téměř patnáct let na scéně, bezmála 140 repríz a cena Komedie diváků Grand Festivalu smíchu v Pardubicích. To je jen krátký výčet, za kterým stojí jedna z nejúspěšnějších komedií v historii Slováckého divadla, 1+2=6 režiséra Roberta Bellana. Na uherskohradišťské scéně už ji ale čekají poslední dvě reprízy.

Josef Kubáník a Zdeněk Trčálek září v komedii 1+2=6

Kamil Střihavka: Musí existovat nějaké vrcholy a mety, Jesus mezi ně patří

Celé čtvrtstoletí patřila do jeho života postava Ježíše Nazaretského v rockové opeře Jesus Christ Superstar, ať už v divadle Spirála, nebo v Hudebním divadle Karlín. Kamil Střihavka svým interpretačním výkonem okouzlil i autora hudby Andrew Lloyd Webbera. Rozhovor s ním vznikl před premiérou legendárního muzikálu ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, která se uskutečnila v sobotu 9. října.

Kamil Střihavka se chystá na Jesuse do Slováckého divadla

Stránky