Srpen 2014

S režisérkou Martinou Schlegelovou (nejen) o pondělní světové premiéře na Malé scéně

Světová premiéra původního kabaretu na Malé scéně Slováckého divadla je tady! Na veřejnou generální zkoušku v neděli 31. srpna od 16.00 hodin zbývá posledních několik židlí volných, na pondělní premiéru je zatím neprodaných kolem dvacítky vstupenek. Nabízíme vám rozhovor s režisérkou inscenace, uměleckou šéfkou pražského Divadla LETÍ Martinou Schlegelovou, který vznikl již před prázdninami, poté co již bylo jasné, že premiéra inscenace Frašky à la krab (krabaretu) se odkládá na 1. září…

Muzikál Donaha!: Roli Míry Zavičára přebírá David Macháček!

Připravoval se na to celé prázdniny. Předtím během posledních dvou repríz muzikálu Donaha! nespustil oči z Míry Zavičára, aby nasál vše, co se jen „nasát“ dá. Sledoval jej nejen na jevišti, ale i v zákulisí, aby přesně věděl co kam odkládá, odkud si co bere, v kterých okamžicích se převléká. Učil se taneční kroky, učil se přesně intonovat v písních. A samozřejmě se musel naučit i mluvené texty, jež autoři dali do úst postavě jménem Malcolm MacGregor. Má za sebou už tři zkoušky s kolegy a dnes si poprvé vše vyzkouší se vším všudy jako v představení, jen bez diváků. Na dnešní neveřejné generální zkoušce. Premiéru bude mít v pátek 12. září od 19.00 hodin při stodesáté repríze muzikálu Donaha!. Řeč je o benjamínkovi souboru Davidovi Macháčkovi, novém Malcolmovi MacGregorovi...

Co očekávat od nedělního Večeru s Květou Fialovou?

Blíží se 85. narozeniny české herečky Květy Fialové. Ačkoliv na ni čeká největší zájem novinářů, televizních štábů a kolegů v Praze, paní Květa se rozhodla, že prvním místem, kde půlkulaté jubileum oslaví, bude Slovácké divadlo. V neděli 31. srpna v 19.00 hodin začne slavnostní Večer s Květou Fialovou. Co mohou diváci očekávat?

Cena facky… stále v tvůrčím procesu! Autor a režisér v pořadu ČRo Brno Apetýt

Na Malé scéně Slováckého divadla jde do finále zkoušení kabaretu Fraška à la krab, na té hlavní se dnes po čase opět věnujeme naší zatím stále ještě nejčerstvější inscenaci (měla premiéru 21. června) Cena facky aneb Gottwaldovy boty. A zdá se, že nepůjde pouze o prosté zopakování dialogů či aranžmá. Režisér Břetislav Rychlík a autor Karel Steigerwald přijeli do Uherského Hradiště s novými nápady a myšlenkami, jak posunout celou inscenaci k ještě větší kvalitě.

Zítra poslední možnost vyzvednout si lístky rezervované online během letní dovolené. Pozvánka na Nájemníky, Peklo v hotelu Westminster a Donaha!

Zítřkem končí možnost vyzvednout si a zaplatit v hotovosti vstupenky rezervované online během naší letní dovolené, tj. od 4. 7. do 18. 8. Pokud si pro ně zítra, v úterý 26. 8. od 15 do 18 hodin nepřijdete do pokladny Slováckého divadla nebo telefonicky nedomluvíte jiný čas, budou místa, jež jste si vybrali, uvolněna do prodeje. Pro diváky, kteří teprve nyní uvažují o koupi, se tím pádem ve středu rozšíří výběr volných sedadel. A v neděli nás již čekají první představení – od 16.00 hodin veřejná generální zkouška novinky na Malé scéně - Fraška àla krab a od 19.00 hodin Večer s Květou Fialovou (veřejná oslava jejích 85. narozenin). Dnes však více upozorníme na trojici z nejžádanějších titulů, které ve čtyřech dnech zahrajeme v září mimo předplatné. Na dvě komedie a jeden muzikál totiž volná místa stále jsou. A to je jedinečná příležitost!

Rozjíždíme přípravy na novou divadelní sezónu!

Přestože někteří zaměstnanci již naplno zvládají své pracovní povinnosti (a někteří po celou nebo větší dobu prázdnin), dnes se v divadle sejdeme po dovolené poprvé všichni - jak neumělečtí, tak umělečtí pracovníci. Po oficiálním úvodu se umělecká část divadla bude věnovat hodnocení druhé poloviny předešlé sezóny (leden až červen) a odpoledne už první zkoušce...

Pokladna v úterý otevřela pro veřejnost! Začal i prodej vstupenek na říjnové tituly mimo předplatné

Telefony v pokladně Slováckého divadla začaly v úterý od rána od 8.00 hodin zase vyzvánět, odpoledne od 15.00 mohli zájemci navštívit pokladnu osobně. (A třeba i zaplatit hotově vstupenky, které si o prázdninách rezervovali na našich webových stránkách – tato možnost existuje pouze do dalšího úterý.) V sekci E-VSTUPENKY můžete rezervovat a kupovat vstupenky kromě srpnových a zářijových už i na říjnová představení „mimo předplatné“. Poprvé od června se v říjnu budou moci diváci setkat například s muzikálem Cikáni jdou do nebe nebo se podívat na představení hostujícího Těšínského divadla – Báthoryčka, také v muzikálové formě. Všechny říjnové tituly, na něž lze od úterý 19. srpna koupit vstupenky, najdete v sekci PROGRAM.

V úterý 19. 8. znovu začne poskytovat své služby veřejnosti pokladna Slováckého divadla

Již brzy začne pokladna divadla nabízet opět své služby - v úterý 19. srpna. Od 8.00 ráno bude možné telefonicky i online rezervovat místa na tituly mimo předplatné v říjnu. Zveřejníme je zítra v sekci PROGRAM. Časy, kdy je pokladna divadla otevřená pro veřejnost, budou stejné jako před prázdninami: úterý až pátek v 15 - 18 hodin a hodinu před každým představením. Od patnácté hodiny v úterý 19. 8. poběží také týdenní lhůta na zaplacení vstupenek rezervovaných zde na internetových stránkách v době letní přestávky. Termín od 19. do 26. 8. se týká pouze plateb v hotovosti, platby kartou online byly možné po celou dobu naší dovolené. Zároveň od úterý bude možné kupovat v hotovosti na pokladně i vstupenky na představení v září. A pokud jste tak ještě neučinili, máte možnost pořídit sobě či svým dětem Studentské nebo Žákovské předplatné na školní rok 2014/2015. (Není nutné vše nechávat na učitelích ve školách.) Se vším vám ochotně pomohou pracovnice pokladny i na telefonu 572 554 455. Od úterý 19. srpna…

Divácká anketa o nejlepší český divadelní plakát sezóny 2013/2014

Již před nějakým časem jsme byli požádáni o plakáty k našim inscenacím. A tak je pravidelně posíláme na adresu http://www.facebook.com/fixedtheatre. Přivítali jsme další možnost zviditelnit naši práci. Nyní můžeme dosáhnout ještě více – ale pouze s pomocí vás, našich diváků. Hlasujte v soutěži o nejlepší divadelní plakát sezóny 2013/2014!