Červen 2021

„Fantastický zážitek!“ Diváci si užili premiéru Romea a Julie

V pátek večer si diváci premiérově užili očekávanou inscenaci Romeo a Julie v podání uměleckého souboru Slováckého divadla. Divadelníci nehráli ve svém kamenném divadle, ale v romantickém prostředí Reduty v centru Uherského Hradiště. A diváci nádherné místo i slavné drama lásky z pera Williama Shakespeara v režii Lukáše Kopeckého ocenili.

Petra Staňková a Pavel Šupina okouzlili diváky jako Romeo a Julie

Jak to vidí diváci: dnes Josef Bazala

Dlouholetý starosta Starého Města a dnešní senátor Josef Bazala má předplatné do Slováckého divadla už deset let. „Přiznám se, že na přesnou dobu jsem se musel zeptat manželky,“ usmívá se. „Co ale vím jistě je to, že když nám to někdy do divadla časově nevychází, vždy nám nabídnou jiný termín, za což jsem vděčný,“ chválí zaměstnance uherskohradišťské scény.

Senátor Josef Bazala se těší na Romea a Julii

S tajemstvím veršů v Romeovi a Julii pomáhala Eva Spoustová

Už v pátek 25. června čeká inscenaci Romeo a Julie v režii Lukáše Kopeckého slavnostní premiéra v romantickém prostředí Reduty v Uherském Hradišti. Kromě jiného se museli herci popasovat s blankversem, verši typickými pro dramata Williama Shakespeara. Pomáhala jim s tím Gedžitka z Rychlé roty, tedy herečka Eva Spoustová.

Pavel Šupina a Petra Staňková v kostýmech Romea a Julie

Stránky