Leden 2020

Pavlína Hejcmanová: I krach vás může přivést na správnou cestu

Hlavní roli makléřky Gvendy ztvární v inscenaci V žabím pyžamu Pavlína Hejcmanová. Právě dnes ji čeká veřejná generální zkouška a zítra světová premiéra divadelní adaprace stejnojmenného románu Toma Robbinse. „Mimo jiné tam zazní moc hezká myšlenka, že kolize je důležitá pro růst člověka,“ prozrazuje herečka.

Jakub Maceček: Kdykoli můžete změnit svůj žebříček hodnot i život

V roce 2005 se poprvé vydal Jakub Maceček do Uherského Hradiště, aby ve Slováckém divadle režíroval pohádku Vojtěcha Vackeho Princezny a loupežníci aneb Zmatky kolem Katky. Ta na repertoáru vydržela celé dva roky, a tak úspěšná spolupráce mladého režiséra a hradišťské scény pokračovala i dál.

Vrací se osvědčený tandem režisér Maceček a dramaturg Fekar

Jakub Maceček se do Slováckého divadla vrací režírovat už poosmé, a to světovou premiéru adaptace románu Toma Robbinse V žabím pyžamu. Naposledy se velcí i malí diváci těšili z jeho pohádkového muzikálu Anička a bylinkové kouzlo. Obrovský zájem vzbudily už dříve jeho další počiny, jako byly inscenace Kniha o hřbitově nebo Villon F. (Na krk oprátku ti věší).

Klára Vojtková: V březnu se vrátím do Naháčů. Už se těším!

„Volejte sláva a tři dny se radujte! Klárce Vojtkové se narodil syn Vendelín. Gratulujeme celé rodince a slavíme!“ Tento text s fotkou šťastné kompletní rodiny se objevil na Facebooku Slováckého divadla 10. října loňského roku. Dokud to Kláře těhotenství dovolilo, hrála ve Dvou úplně nahých mužích postavu Catherine.

Petra Staňková: Konečně mi na jevišti není vyčítáno to moje „tož“!

Právě září v roli Jenůfy v inscenaci Její pastorkyňa, která měla premiéru 11. ledna. „Líbí se mi, že mě režisér nevedl po lince její naivity. Je to holka z vesnice, která musí denně hodně pracovat, není zhýčkaná, má pro mě takovou zemitost, pevnost, hrubost, sílu,“ říká o své roli Petra Staňková s tím, že si kromě jiného užívá slovácké nářečí.

Dva úplně nazí muži se v divadle promenádují už rok

Jednoho rána se vážený pařížský právník a věrný manžel Kramer probudí nahý vedle svého stejně nahého podřízeného Priouxe. Ani jeden z nich netuší, jak se v této situaci ocitli. Zároveň se domů vrací Kramerova manželka Catherine. To je výchozí situace komedie Dva úplně nazí muži francouzského dramatika Sébastiana Thiéryho, kterou už více než rok hltají návštěvníci Slováckého divadla. Právě dnes si navíc odbude svou 35. reprízu.

Stránky