Duben 2022

Teror se bude hrát v soudní síni. O vině rozhodnou diváci

V pátek 29. dubna se příznivci Slováckého divadla dočkají další premiéry. Soudní drama Teror současného německého autora a právníka Ferdinanda von Schiracha bude minimálně ve dvou ohledech jedinečné: uherskohradišťská scéna se s inscenací přestěhuje přímo do jednací síně Okresního soudu v Uherském Hradišti, a o tom, jak celý příběh skončí, rozhodnou diváci.

Teror se bude odehrávat přímo v soudní síni

Každé představení je jiné. Ve Škorpionovi zaskakoval David Vaculík

Když se stane, že některý z herců nemůže odehrát představení, připraví se takzvaný záskok, kdy jeho roli dočasně přebere jiný kolega. Přesně to se stalo před pár dny, kdy v Prokletí nefritového škorpiona za Tomáše Šulaje v roli Chrise Magrudera zaskakoval David Vaculík. A jak prozrazuje, připravil se opravdu bezchybně.

David Vaculík na dva večery převzal roli Toma Šulaje

Nefritový škorpion a Tři sestry jedou na prestižní festivaly

O inscenacích Slováckého divadla se mluví, a to i daleko za hranicemi regionu. Důkazem jsou dvě pozvánky na prestižní festivaly. V dubnu jede na odložený Festival smíchu do Pardubic komedie režiséra Zdeňka Duška Prokletí nefritového škorpiona a v květnu pak zavítají na Divadelní svět do Brna Tři sestry v režii Michala Zetela.

Tři sestry bodují u diváků i recenzentů

Stránky